A május közepe két szempontból is borzalmas: egyrészt ilyenkor rengeteg közkedvelt halra tilalmi időszak van kiírva, másrészt a szokásos tavaszi nagytakarítás alól így nem tudok például egy horgászással kibújni. Most viszont ez utóbbi teljesen jól sült el, hiszen a padláson rátaláltam egy bizonyos Ifj. Szoboszlai Lajos féle "Mire kap a hal?" című könyvre. Természetesen felkeltette a kíváncsiságomat, és találtam benne olyan dolgokat, amiket biztosan ki szeretnék próbálni még az idén.
Dobiszap
„Ránézésre és szagra büdös sajthoz hasonlít leginkább, de valójában ez az anyag a tejgyártásból beszerezhető melléktermék, amely hulladéknak számít. Különösen harcsára és pontyhorgászatra használom. Tárolása elkötött, légmenetesen lezárt műanyag zacskóban történik. A horogra tetszés szerint méretre farigcsálhatjuk.”
Kakaspor
„A baromfitenyésztők körében ismert piros, illetve kék színű kakaspor nagy sláger a horgászoknál is. Bár beszerzése nehézkes, és mindamellett ára is drága, mégis érdemes kipróbálni. Összetevőit nem ismerem, de ajánlom, használat előtt győződjünk meg arról, nem káros-e környezetvédelmi szempontból.”
Pillecukor
„Sajnos ma már ritkán lehet felfedezni az élelmiszerboltokban ezt a gyerekszájnak is ízletes édességet. Formára csípve tűztük horogra, és szinte valamennyi békés halunk megkóstolta.”
(Forrás: Ifj. Szoboszlai Lajos - "Mire kap a hal?" | Fotó: Pixabay.com)