Jump to content

Húsfélék, melyek kiválóak csalinak

2017. 03. 30. 09:03

Biztosan Te is találkoztál már olyan horgásszal, aki olyasmivel felszerelve pecázott, amiről el se tudtad volna képzelni, hogy kaphatnak rá a halak. Pedig - enyhe túlzással - szinte mindennel lehet halászni: Nézzük első körben a húsféléket...

Zsírmócsing

„Keszeg horgászatánál a csontkukacot kiválóan helyettesíti a zsilettel apró csíkokra vágott fehér zsírmócsing, mely bármely húsról leszedhető. Főként a téli időszakban lehet sikerrel alkalmazni keszegfélékre és sügérre.”

Szalonna

„Fehér sós szalonnát csíkokra kell vágni. Tiszai menyhalazásnál vált be legjobban ez a csali. Volt olyan eset, amikor csak erre az egy csalira volt kapás.”

Parizer

„Párizsi szeletkével horgászva nem fog elmaradni a kapás. Márnát és pontyot is fogtunk már ezzel a csalival. Romlott állapotban ugyanolyan jó eredményt hozott, mint a friss hús.”

Darált hal

"Apró halakat ledarált állapotban ragadozó halak etetéséhez használom. A darálás során olyan íz- és illatanyag koncentrátumot nyerünk, amely a vízben oldódva orránál fogva vezeti a süllőt a horgunk közelébe. Nem vicc, próbálják ki.”

(Forrás: Ifj. Szoboszlai Lajos - "Mire kap a hal?" | Fotó: Pixabay.com)