Kezdjük a klasszikus csontkukaccal, vagy közismertebb nevén csontival
Szinte nincs olyan horgász, aki ne használta volna életében legalább egyszer a húslégy lárváját. Manapság több féle színben is kaphatóak, ilyen például a fehér, a vörös, vagy akár a bronz. 21-esnél nagyobb horogba nem érdemes beleszúrni, azt is a lágy fejrészénél ajánlatos.
A pinki, azaz a légykukac zöld döglégy lárvája
Ezek fele akkorák, mint a csontik, leginkább télen, illetve a hidegebb hónapokban szokás használni. Többnyire rózsaszínek, viszont találhatunk világító rózsaszínt, fehéret, vöröset és bronzot is. A horogra tűzésük nem különbözik az előbbitől, viszont 20-as horognál feljebb ne nagyon menjünk.
A házilégy lárvák
Igen ritkán találkozhatunk vele, általában nedves, vörös homokban árulják őket. Nagy halakhoz nem ajánljuk, viszont snecizéshez tökéletes. A dévérkeszegek kifejezetten imádják!
Hasznos tipp: Ha használat előtt a pondrókat bevizezzük, akkor gyorsabban a vízfenékre érnek (ez etetéskor lehet fontos, főleg, ha élő vízen pecázunk, ahol hamar elsodorhatja a víz messzire).