Jump to content

Hármashorgok az első osztályról

2017. 06. 16. 19:25

Nem is sikerülhetett volna jobban az időzítés az Excalibur hármashorgok piacra kerülésével. A fejlesztők nagyon pontosan tudták még a legigényesebbek elvárásait is, ennek megfelelően került ötvözésre az anyagminőség, a gyártástechnológia, a forma és végül a csomagolás, hogy a fajspecifikus hármashorgok a legmodernebbek legyenek.

Nagyjából hat éve jelent meg a márkán belül az Excalibur termékcsalád. A profi botok, igényes zsinórok mellé csak a legkiválóbb minőséggel bíró termékek léphetnek be.

Az Excalibur horgok megjelenésével újabb lehetőséget kapunk a még eredményesebb halfogáshoz, gond nélkül választhatunk harcsás, csukás, domolykós és pisztrángos változataiból kedvenc módszerünk sikeres, még tökéletesebb kivitelezése érdekében. A széles méretskála a biztosítéka annak, hogy a különböző, legszélsőségesebb, legextrémebb szituációkban is rendelkezésünkre álljon a megfelelő méret és forma.

A harcsák megfogásához tervezett Excalibur horgok a legszívósabb acélból készültek. Ezek a vanádium horgok tűhegyesek, vastag húsúak, kihajlásuk teljességgel lehetetlen. Anyaguk szilárd és kemény, rugalmasságuk csekély, hegyük egyenes állású, lézerélezett.

Érdemes megemlíteni a horog súlyát. A 4/0-s változat a mérlegen 4,5 grammot mutatott. Ez a tulajdonsága lehetővé teszi, hogy könnyebb horgokat igénylő harcsás wobblereken a silány minőséget Excaliburra cseréljük. 2/0, 3/0, 4/0 és 5/0-s méretek állnak rendelkezésünkre.

Csukák megfogásához létrehozott változatai is rendkívül erősek, szintén vanádiumból lettek gyártva. Hasonlóan könnyű anyaggal bírnak, mint a harcsás változatok, példaként említendő az 1/0-s változat házilag mért súlya: 2,4 gramm. A horog hatalmas erőtartalékokkal rendelkezik, hegye a lézerélezésnek köszönhetően tartósan tűhegyes marad.

A rendkívül kemény anyagszerkezet lehetővé teszi a vastag fonott zsinórokkal szűk területen, nagyon nehéz terepen történő fárasztást is. Nagyon sok esetben alapvető hibát követünk el azzal, hogy ilyen szituációkhoz nem a magfelelő horgot használjuk a nagy teherbírású, zéró nyúlási képességű zsinórokhoz. Erőltetett, hektikus fárasztás során egy vékony húsú, rugalmas hármashorog bizonyára kihajlana, nos, az Excaliburnál ilyen nem fordulhat elő.

(Forrás: energofish.hu / kép: energofish)