Jump to content

Wobblercsodák: a Salmo Sparky Shad

2017. 07. 29. 10:56

A Sparky Shad csörgős kialakítású, apró fémgolyókat tartalmazó, dobást elősegítő Infinity Cast System belső szerkezeti egységgel ellátott műanyag testű wobbler. A mindössze 4 cm-es csali alakja rendhagyónak mondható, oldalról erősen ívelt kecses vonalú, szemből nézve háromszög hosszanti keresztmetszetű testet öltött „csoda". A hasi rész tehát lapított, egyenes vonalú, háta hegyesen, csúcsosan végződő.

 

A wobbler műanyag testét több rétegű, rendkívül kemény lakkozott felület borítja. A polikarbonátból készült terelőlemez az orr vonalától indul, sekély dőlésű, előre haladva szélesedő. Ennek köszönhetően a bevontatás mértékétől függően 1-1,5 m mélységig küldhető le. Mozgása teljesen egyedi, nincs széles oldalirányú kilengés, nagy amplitudó, nincs intenzív farokmozgás, ellenben rendkívül finom vibrációt keltő tengelyközpontú veretéssel találkozunk, amelynél egyértelműen a test oldalának feltűnő megcsillanása dominál. A Sparky nem üti, nem rázza szét a spiccet, nem marad, nem ivódik a mozgása a kezünkbe egy átpergetett nap után úgy, mint például egy ötös Executor, vagy négyes Hornet esetében. De rendkívül finoman veret, nagyon feltűnő viselkedésre képes még így, „visszafogottan" is.

A Sparky horgai nem ismerik a tréfát, ezért mi is nagyon vegyük komolyan ezeket a fegyvernek épphogy nem minősülő drillingeket. Ezek az új fejlesztésű japán horgok egyetlen aprócska figyelmetlenség esetén máris az ujjainkba ékelődnek, képesek csontig hatolni. Tűhegyesek, és brutálisan erősek!

A felszerelésünket annak tudatában válasszuk meg, és állítsuk össze, hogy nem tudhatjuk előre, a Sparky kit fog elcsábítani. A végleteket egyazon nyári napon tapasztalhattam meg: a csatorna hídjának takarásában sügérek ostromolták a wobblert, míg 30 méterrel feljebb egy hatalmas csuka érezte magáénak a négy centis csalit.

(Forrás: energofish.hu)