Jump to content

Mann’s csalik

2017. 12. 04. 15:36

Ahogy a nyári meleg hónapok pergetései a wobblerezésről szólnak, úgy az őszi lehűlésektől a tavaszi felmelegedésig tartó szezon a különféle plasztik csalik ideje inkább. Októbertől nagyon sok pergető horgász akasztja kapcsába a merülő, mélyen járó wobblerek helyett a twisterek, gumihalak jól bevált változatait. 

Az amerikai Mann’s plasztikok a legbeváltabb márkák egyikei, a legfogósabb csukás, süllős gumik között megtalálhatók a pisztráng, sügér és a domolykó pergető horgászatához leginkább eredményes ultra light szilikon finomságai is.

Persze a fogósak típusokat rendre pótolni szükséges, sok vész oda ugyanis a víz alatti horogmarasztalókban, vagy esik áldozatává a kíméletlen csukafogaknak. Nos, ez utóbbival nincs baj addig, amíg nem a nélkülözhetetlen farok rész szakad le, vagy a mélyen szétszabdalt testben képtelen tovább tartani az ólomfej.

Legtermészetesebb (Natural csoport) színváltozatok mellett az igazán intenzív színekben pompázó Aggressor csoporton belül megtalálhatók a sárga, zöld, narancs és piros színű plasztikcsalik. A Natural és Aggressor típus mellett jelent meg évekkel ezelőtt egy harmadik, a Classic típus, melyeknek rendhagyó színharmóniája miatt szintén van létjogosultságuk. Ez a harmadik csapat az AS (motorolajszínű) MFCH (zöld flitteres) FCHBB (fluózöld-fekete hátú) és a CMF (ezüst flitteres) darabokból áll.

(Forrás: energofish.hu)