Jump to content

Keszegek, kárászok, Jelly Baits

2017. 12. 13. 15:34

 

Ezek a csalik négy évszakosak, nem egyszerűen pótolják az éppen hiányzó élő csalit, hanem lágy anyaguk, könnyű súlyuk és feltűnő színük vagy éppen a kibocsátott fényük segítségével az élő csalikkal együtt vagy önmagukban új lehetőségeket teremtenek a horgászatban. Első sorban a keszegezés, kárászozás és a finomszerelékes pontyozás során jöhetnek szóba. Csalihalfogástól a feederezésig segítségünkre lehetnek.

A pár db fojtott, mozdulatlan csonti teljesen úgy viselkedik, mint a csalinak horogra tűzött Jelly Baits csontink, szúnyogunk, baby worm gilisztánk, könnyűek és mozdulatlanok. Csalink még ki is tűnik közülük könnyedségével, színével vagy az általa kibocsátott fénnyel és hamar gazdára talál, ha megfelelő előkére, horogra tettük!

El is érkeztünk a lényeghez, a horgokhoz, előkezsinórhoz! Ezek a csalik csak akkor őrzik meg fogóságukat, ha könnyedségük is megmarad! Ebben nagyon hasonlítanak a csalizó pelletekre! Amikor a keresgélő keszegek, kárászok a kosár körül szívogatják, turkálják az etetőanyagot a mozgásukkal is felkavarva azt, csak a megszokott könnyedséggel elérhetőt veszik fel. Amikor rászív a hal a csalinkra, annak fel kell ugrani a szájába! Valójában ez minden csalira igaz, ez a finomszerelékes versenyhorgászat egyik alapja. Aki egy nehéz horgot használ, az mindenféle csalival, akár a Jelly Baits-el is, csak ritkán jut el kapásig! A horognak és a csalinak össze kell illeni! Ne attól féljünk, hogy a könnyű és kicsi horogról meglép a hal, hanem attól, hogy másképp kapásunk se lesz.

(Forrás: energofish.hu)