Zsírmócsing
„Keszeg horgászatánál a csontkukacot kiválóan helyettesíti a zsilettel apró csíkokra vágott fehér zsírmócsing, mely bármely húsról leszedhető. Főként a téli időszakban lehet sikerrel alkalmazni keszegfélékre és sügérre.”
Szalonna
„Fehér sós szalonnát csíkokra kell vágni. Tiszai menyhalazásnál vált be legjobban ez a csali. Volt olyan eset, amikor csak erre az egy csalira volt kapás.”
Parizer
„Párizsi szeletkével horgászva nem fog elmaradni a kapás. Márnát és pontyot is fogtunk már ezzel a csalival. Romlott állapotban ugyanolyan jó eredményt hozott, mint a friss hús.”
Darált hal
"Apró halakat ledarált állapotban ragadozó halak etetéséhez használom. A darálás során olyan íz- és illatanyag koncentrátumot nyerünk, amely a vízben oldódva orránál fogva vezeti a süllőt a horgunk közelébe. Nem vicc, próbálják ki.”