Jump to content

Hagyományos és igazán különleges élő csalik II.

2018. 05. 26. 12:59

Ha horgászatról van szó, egyetlen csalifajta az, amit nem szabad kihagyni a számításból a felkészülés során, az pedig az élő csali. Ez az a 100%-ig természetes táplálékforrás, amivel legkönnyebben és leggyakrabban találkoznak célhalaink. Nem véletlen, hogy a minden időszakokban ez az első csali, amire legtöbbünk kötelező kellékként gondol, legyen az csonti, szúnyoglárva vagy épp giliszta

Csontkukac báb

Az angol, de lassan már a többi élmezőnybe tartozó versenyhorgász féltve őrzött titka a csontkukac báb. Szinte nincs olyan verseny, ahova ne hoznának magukkal ebből a csalogató halcsemegéből. Mitől olyan különleges? Attól, hogy szinte valamennyi békés hal szereti, a keszegféléktől a márnán át a pontyokig. Amikor a hal rátalál erre a burokba zárt fehérjegombócra és a szájába veszi, egy apró roppanással összetörik. Ekkor el tudja fogyasztani a benne található táplálékot. Ez a roppanó hang - már sokszor bebizonyosodott - a halakra úgy hat, mint egy mágnes. A roppanás és a kaja, ami ezután hozzáférhetővé válik, plusz inger a halaknak, hogy ezt el lehet és kell fogyasztani. Így az óvatosságukat „félretéve” állnak neki falatozni a bábokat. A csontkukac báb további különlegessége, hogy fajsúlya nagyon közel áll a vízéhez, ezáltal léteznek (báb állapotuktól függően) benne süllyedő, teljesen kiegyensúlyozott és lebegő darabok is. Használat előtt tovább lehet turbózni ezek fogósságát azzal, hogy némi aromás lébe áztatjuk be őket. A folyadékban különválnak a lebegő és a süllyedő szemek, ezért ha a fenéken akarunk horgászni, akkor egyszerűen leszedjük a lebegő szemeket és így garantáltan nem fognak az etetésünkről felszállni, vízközé emelkedni. Az általunk kínált bábok minimum 97%-a süllyedő. 100 grammos kiszerelésben kapható. Kiváló csali valamennyi békéshal horgászatára legyen szó álló- vagy folyóvízről!

Javasolt tárolási hőmérséklet: 0,5-1 ºC

Felhasználható: a csomagolás bontásától számítva 15 napig

Használatba vétele: A csomag kézhezvétele után helyezze hűtőbe, ha nem kívánja aznap felhasználni. Használatbavétel előtt mindenképpen át kell mosni, így az esetleg lebegő szemek különválaszthatók, hiszen azok felemelkednek a vízfelszínre.

(Forrás: haldorado.hu)