Jump to content

Csaligyártási ötletek

2018. 07. 16. 20:05

Mi, pontyhorgászok szeretünk a különböző csalizási szisztémákon elmélkedni, de leggyakrabban az okozhat dilemmát, hogy milyen ízvilágú gyári, kész bojlit is vigyünk magunkkal egy-egy horgászatra. Ha végül bizalmat szavazunk egy általunk jónak vélt és a túráinkon is bevált csalinak, az minden bizonnyal hosszabb időn át társunk lehet. Azonban sokan szeretik otthon, időt, energiát és munkát nem sajnálva „legyúrni” a pontycsemegéket…

Természetesen mindenki másképp csinálja, másra esküszik, és lehetőségeihez mérten igyekszik az elképzelt bojlit elkészíteni. Ebben az írásban megosztok néhány olyan receptet, amelyek az elmúlt években horgásztársaimnak, valamint jómagamnak is bizonyítottak. A CCMoore ebben kiváló segítség, hisz az óriási termékpalettán mindenki megtalálhatja a számára megfelelő összetevőket. Talán felsorolni is nehéz lenne, mi minden található meg a gyártó cég kollekciójában. Hallisztek, növényi összetevők, madáreleségek, különleges adalékok, koncentrált porkivonatok, folyékony aromák, illóolajok, és még rengeteg kimagasló élelmiszertisztaságú alapanyag képezi részét a palettának. A csaligyártó cég évek óta az egyik legjobb a piacon. Népszerűsége évről évre folyamatosan nő. A CCMoore sikerességét nemcsak a kimagasló minőségű alapanyagainak köszönheti, hanem többek között annak is, hogy már közel harminc országban érnek el vele kiváló eredményeket a pontyozók szerelmesei!

Viszont azoknak a horgászoknak, akiknek nem áll módjukban saját csalit elkészíteni, bátran ajánlom a gyári bojlikat. A CCMoore kész „golyói” évek óta remek eredményeket produkálnak a pontyozásban, beleértve mind a hazai, mind pedig a külföldi vizeket. Bízvást állíthatom a magam és csapattársaim nevében, hogy tökéletesen megbízhatunk bennük. Összetételük és a beltartalmuk nemcsak kimagasló, de a különböző speciális gyártási technológiáknak köszönhetően e csalikkal kiváló minőség is kerül a boltok polcaira. Így a horgásznak nincs más dolga, mint levenni onnan, és irány a vízpart! Sokunknak ez a legkényelmesebb, legkönnyebb és legkifizetődőbb megoldás.

Száraz alapanyagok:

  • 40 dkg Equinox bázis mix
  • 40 dkg Herring Meal (hering, tőkehal, kapelán vegyes halliszt)
  • 10 dkg Soya Flour (szójaliszt)
  • 10 dkg Aian Spice Meal (ázsiai fűszer keverék)
  • 2 ek. só
  • 2 g Ultrasweet (édesítő keverék)

Folyékony összetevők:

  • 8-9 db közepes méretű tojás
  • 25 ml Pure Salmon Oil (tiszta lazacolaj)
  • 25ml Liquid Liver (folyékony májkivonat)
  • 1 ml Super Spice Blend (fűszeres illóolaj)
(Forrás: haldorado.hu / fotó: haldorado.hu)