Jump to content

Háromszög csali

2018. 07. 16. 20:01

A rohamosabban fejlődő világunkban egyre nehezebb egyedit alkotni, általában vannak ötletek, amelynek utánanézve rájövünk, vagy már hasonló. Pontosan így van ez a horgászcikk iparban azon belül a műcsalik körül is. Azért természetesen akadnak kivételek, az egyik ilyen a Salmo amely nagyon sok egyedi, és rendkívül fogós csalival örvendeztette meg a horgászokat.

A Salmo cégtől talán elég megemlíteni a Slidert amelynek nagyon sok koppintása létezik már a világon, sőt számos manufaktúra is szívesen nyúl ehhez a formához. De felemlíthetjük a Thrillt is, amely hallatán egyből a balin jut a legtöbb ember eszébe. Most azonban következzen egy olyan csali a Salmo háza tájáról, amelyről kevés hangzott el, a Salmo Sparky Shad.

A Sparky Shad egyébként egy méretben - 4 centiméter - kapható, ehhez 3 gramm ós súly társul, így nagy segítség a dobást elősegítő rendszer. A merülési mélysége 1 méter de a süllyedő tulajdonsága miatt sokat variálhatunk vezetésével. Még a rendkívül jó horgokra hívnám fel a figyelmet, amely egy kapitális ragadozóval is simán megbirkózik, ha netán az akad a horogra.

Bizony sokakban felmerülhet a kérdés, milyen ragadozóra lehet jó ez a csali. A megfelelő időben és helyen használva ezzel valóban minden ragadozó becsapható, legyen az akár egy sügér, vagy akár egy harcsa is.

(Forrás: energofish.hu / fotó: energofish.hu)