Jump to content

START Erjesztett Mag Mix

2018. 08. 15. 13:19

A felmelegedett vizekben, amikor a vizek hőmérséklete eléri, illetve meghaladja a 20 Celsius-fokot, a ponty és amur horgászata során a leghatékonyabb csalogatóanyagok közé tartoznak a tejsavas erjesztésű magvak!

Egy erjesztett magkeveréket természetesen otthon is bárki könnyedén elkészíthet, ehhez nincs más teendője, mint, venni egy hatalmas nagy dézsát, abba beleönteni a búzát, kukoricát, majd a napra bízva megerjeszteni azokat! A legtöbb horgász azonban városban él. A lakótelepi lakásban élőknek, illetve a hétvégi vagy a rapid horgászatokra készülőknek legtöbbször nincs szükségük ilyen mennyiségre, és/vagy egyszerűen nincs lehetőségük ezt elkészíteni. A Haldorádó választékában kínálunk erre is tökéletes megoldást, amelynek a neve nem más, mint START Erjesztett Mag Mix

Ennél a terméknél egy átlátszó műanyag vödörben találhatóak a még száraz magvak. Szemügyre véve jól látható, hogy a keverék igen változatos fajtájú, illetve szemcseméretű magokból áll. Mit is tartalmaz konkrétan? Bőségesen található benne:

 

    • Egész és tört szemű búza, illetve kukorica

 

  • Tigrismogyoró

 

  • Repce 

Továbbá került bele egy kis zacskó is, amelyben az optimális mennyiségű erjesztő por található. A vödörben összesen 2 kg száraz mag van, ami a kellő mennyiségű víz, valamint az említett erjesztő por hozzáadásával tökéletesre érlelhető, az így kapott végeredmény pedig egy hétvégi horgászathoz, megerjesztve, felpuhulva bőven elegendő!

A vödörben lévő 2 kg száraz anyag bőségesen tartalmaz egész és tört szemű búzát, kukoricát, illetve tigrismogyorót és repcét, valamint az optimális mennyiségű erjesztő por is megtalálható benne!

Hogyan történik az START Erjesztett Mag Mix elkészítése, mit kell tennünk, hogy megkapjuk a kívánt végeredményt?
1. A folyamat első lépéseként az erjesztő port kell rászórni a száraz magvakra.
2. Ezt száraz állapotában jó alaposan el kell keverni.
3. Ezt követően tulajdonképpen már nincs más teendő, mint vízzel felönteni és az előkészítés készen is van… Azonban a kísérletezések során találtam egy olyan aromát, amely még hatékonyabbá és fogósabbá teszi ezeket a magvakat! Akármilyen aroma nem jöhet számításba egyébként, mert a rendkívül savas, alacsony pH-értékű közeg megeszi, megöli a legtöbb aromát, így a hatásuk tulajdonképpen egyenlő a nullával.
4. A START mixszel jól működő aroma nem más, mint az Aroma Tuning Nagy Ponty, amely a megerjedt magvaknál is kellemesen kiérződik! Ebből az aromából kell ráönteni fél üveggel, nem kell több, ennyi pont elegendő! A finom, gyümölcsös koncentrátum hozzáadása után célszerű ismét jól összekeverni a mag mixet!

(Forrás: haldorado.hu / fotó: haldorado.hu)