Jump to content

Rapala Slab Rap

2018. 10. 17. 23:53

A világhírű finn műcsali gyártó egyik nagy érdeklődéssel várt újdonsága a Slab Rap vertikális wobbler széria. Ez a precízen kidolgozott, különleges típus elsősorban a kisebb csalikat és finomabb módszereket kedvelő pergető horgászoknak kínál izgalmas felfedeznivalót. Két méretben és változatos színekkel immár webáruházunkban is elérhető, melyekkel könnyedén igazodhatunk a különféle vizekhez, rablóhalakhoz. A soron következő írásban ezekkel ismerkedhettek meg közelebbről!

Az ideális vertikális műcsali működése közben megtartja természetesnek tűnő, közel vízszintes helyzetét, ám a botspicc fel-le mozgatásával is jelentős oldalkitérést képes végezni, ezáltal még intenzívebb a mozgása, s jobb eséllyel váltja ki a támadási ingert a ragadozó halból. Nos, a Slab Rap egy rendkívül sokoldalú, kreatívan vezethető wobbler, ami egyértelműen a vertikális csalik kisebb testű típusai közé tartozik.

Habár van belőle egy 4,1 cm-es, illetve egy 5,2 cm-es verzió is, nyújtott teste miatt egyik sem nevezhető nehéznek vagy testesnek, így inkább a könnyűpergetőknek szánja a Rapala. A vertikál wobblerektől megszokott emelgető csalivezetés és mozgatás mellett alkalmas folyamatos vezetéshez is, így a csukán, sügéren, süllőn kívül a domolykó és balin is megfogható vele.

Íme, egy látványos bemutató videó a Rapalától, melyben a víz alatt is megtekinthető a Slab Rap csalik mozgása:

 
(Forrás: haldorado.hu / fotó: pixabay.com)