Jump to content

Halradar teszt

2019. 10. 17. 10:45

A halradarok piacán nagyon széles a kínálat, sokszor nehéz eldönteni melyiket válasszuk, az alap radarok közül a legnépszerűbbek a partról is használhatók, amelyek az előttünk elterülő víz jellemzőit mutatja meg, vagy akár ettől többet is.

Az Outdoor Master halradar, bizony ennél is többet tud, de nézzük az alap funkcióit, mit is tud egy ilyen kedvező árú készülék. A legtöbb horgász a horgászhely előtt lévő mederalakulatokra kíváncsi, illetve arra, van e egyáltalán ott hal. Az alap dolgokra ez a készülék tökéletesen alkalmas. Látjuk milyen mély a jeladó alatt a víz, látjuk az esetleges növényeket annak mennyiségét, a köveket, fákat. Ezen információk pedig egy idegen helyen sokat segíthetnek. Például pontosan tudni fogjuk hol mélyebb vagy sekélyebb a víz, hol találhatóak a törések, amely információk a horgászat megkezdése előtt rendkívül fontosak.

Használatba vétel előtt természetesen biztosítanunk kell az energiaellátást, ehhez a hátsó fedelet le kell vegyük. 

A készülék működtetéséhez 4 darab AAA elemre lesz szükségünk.

A jeladót is élesíteni kell, ehhez a jeladó fedelét kell levennünk, az elem működését megakadályozó kis műanyag lapocskát el kell távolítsuk.

A készülék jeladójának bekapcsolása automatikus, amikor vizet ér a két fém pólus máris zár az áramkör. Az utóbbi természetesen használat végén érdemes szárazra törölnünk, mert ezzel jelentősen növelhetjük a jeladó elemének élettartamát.

Ahogy a nevében is benne foglaltatik a halakat is észleli a készülék, sőt, meg is különbözteti azok méretét. A plusz funkciók közül érdemes megemlíteni a víz hőmérséklet mérésének lehetőségét, a levegő hőmérsékletének kijelzését, illetve az aktuális légnyomás értéket is leolvashatjuk a készülék kijelzőjéről.

(Forrás: energofish.hu / fotó: pixabay.com)