Jump to content

Csalis trükkök

2021. 02. 16. 08:28

A megfelelő főzsinór kiválasztása során azt kell figyelembe venni, hogy milyen halra és milyen távolságra pecázunk. Ha a célhal a ponty, és még nem áll rendelkezésre profi dobástechnika, valamint a halfárasztás során is adódnak bizonytalanságok, érdemes egy kicsit vastagabb méretet választani. 

A horgászboltokban számos színű és tulajdonságú zsinór közt lehet válogatni, no de melyiket is érdemes választani? Sok esetben ez csupán ízlés kérdése, de azért megpróbálok némi tájékoztatást adni arról, hogy miben is térnek el egymástól a Haldorádó és By Döme TEAM FEEDER zsinórok.

Haldorádó Strong Line és Pellet Line
Strong Line hagyományos, világos színű, nagy teherbírású zsinór, amely kopásállósága miatt is közkedvelt, míg a Pellet Line egy minimális nyúlású, erős, felületkezelt feeder zsinór, amely nagyon jól merül.

 

Haldorádó Fluorocarbon
Ez a zsinór a professzionális monofilok kategóriájába tartozó csúcstermék. Az 1,42-es fénytörési indexének köszönhetően szinte láthatatlan a vízben. Jóval sűrűbb anyagszerkezete miatt sokkal strapabíróbb, jobban süllyed, és kisebb nyúlással rendelkezik, mint a hagyományos monofil zsinórok bármelyike.

Haldorádó Red és Blue Feeder
Strapabíró, magas szakítószilárdsági értékkel rendelkező, jól süllyedő zsinórok. Feltűnő, mégsem zavaró színűek, amelyek minden körülmények között (nappal és éjszaka egyaránt) jól láthatók, legyen szó, dobásról vagy fárasztásról.

By Döme TEAM FEEDER zsinórok
Négyféle eltérő színű és különböző funkciójú zsinór található a By Döme TF kínálatban. A Long Cast a távoli dobásokhoz készült, ez egyedi, dobást segítő bevonattal ellátott, gyorsan süllyedő, kis nyúlású zsinór. Színe piros.

(Forrás: haldorado.hu / fotó: pixabay.com)