Jöhet a legfontosabb rész, azaz maga a csali, ehhez válogatott, csalizásra szánt tigrismogyorót javaslok, ezzel könnyebb „dolgozni”, de még jobb a fekete tigrismogyoró, ami még nem számít szokványos típusnak. A szem végét egy éles pengével levágom, majd fúróval óvatosan megfúrom, de csak ameddig a belső, puhább rész tart, hogy véletlenül se tudjon összeroppanni a szem. Az üreges részt kitöltöm parafarúddal és a mogyoró felületén túl pár milliméterrel elvágom, így már biztosan kellő felhajtó erővel fog rendelkezni a vízben felvett megfelelő pozícióhoz.
Ez az egy szem kikönnyített, a vízben szinte súlytalanul lebegő tigrismogyoró még akkor is segíthet egy-egy kapás elérésében, mikor a legtöbb csali bizony érintetlen marad, de a megfelelő fogósság eléréséhez hozzá tartozik a tudatos, átgondolt etetési stratégia is. Én sosem használok ennél a szereléknél nagy etetést, csupán maximum két marék főtt tigrismogyorót szórok a csali köré, ez bőven elegendő ebben az esetben.