Jump to content

San José-szigete, a horgászparadicsom

2016. 07. 01. 10:00

Az igazi szenvedélyes horgászok képesek hatalmas távolságokat megtenni és rengeteget várakozni türelmesen az áhított fogásra. A Texas-nál elterülő San José-sziget valódi paradicsom a tengeri halak rajongóinak.

A San José-sziget legfőbb nevezetessége a partvonal mérhetetlenül gazdag halállománya. A Mexikói-öbölben elterülő kicsiny szárazulat ugyan nem rendelkezik egyetlen állandó lakossal sem, mégis az év minden szakaszában akadnak zsákmányra és kalandra éhes látogatók.

Akiket kevésbé vonz a horgászat, azok is könnyen örömet lelhetnek a San José-, avagy Egyesült Államokbeli nevén, Saint Joe-szigeten, hiszen rengeteg más különleges állat fordul itt elő. A partról rendszeresen csónakok indulnak delfinlesre, míg sétálva a tengeri madarak fészkelőhelyeiben gyönyörködhetünk.

Az úszás és búvárkodás szerelmeseinek is tartogat kuriózumokat a sziget. Mivel a környező partok mentén teljes bizonyossággal két gazdag rakományt, többek között aranyat szállító hajó süllyedt el, ezért sok kincsvadász Mekkája is egyben San José.

A megközelíthetőség miatt sem kell aggódnunk, noha az autót egyelőre kénytelenek vagyunk a kontinensen hagyni. A szigetre rendszeres kompjáratok viszik a kalandvágyó turistákat, akik gyakran napokig élvezik a hely szépségét.

Forrás: men.hu és wikipedia.org