Jump to content

Orsóválasztás kevés pénzből - Lineaeffe Vigor Cast FD

2017. 06. 15. 19:29

A három csapágyas, grafitházas, alumínium dobbal szerelt masszív orsó kellően sima, gördülékeny futást mutatott. Nagyméretű, 58 mm átmérőjű dobjára nagyon sok zsinór fér, ezáltal a távoli helyek meghorgászásával sem lesz gond, a nagy átmérő a pontos dobások kivitelezéséhez is hozzá fog segíteni minket. Az orsó össztömege, zsinór nélküli állapotban 380 gramm, áttételezése 5,2:1.

Erősített felkapó karja megbirkózik a vastag zsinórok nem éppen kíméletes bánásmódjával, ehhez mérten a zsinórvezető görgője is az átlagosnál nagyobb.

A fékerő tág határok között szabályozható, széles tartományban állítható. A filc és alumínium korongokból álló hagyományos fékrendszer nagy meglepetést nem okozott, hozta a tőle elvárható szintet, csalódásmentesen dolgozik.

Visszaforgás gátló mechanizmusa a régi, jól bevált „csattogós" örök életű technika, mely a rotor visszaforgását 24 ponton akadályozza.

A Lineaeffe Vigor Cast FD ötvenesében 4,5 mm vastagságú dobemelő tengelyt találunk. Erős kulisszás dobemelő szerkezet gondoskodik a zavartalan, sima működésről.

(Forrás: energofish.hu)