Jump to content

Éjszakai horgászat

2017. 06. 28. 14:00

A kapásészlelésben elsőrangú szerepet betöltő világítópatronokat, az Energofish által forgalmazott ET. Night Wasp-ot már nagyon hosszú évek óta használják éjszakai horgászat során. Ez az aprócska kiegészítő óriási mértékben könnyítette meg a horgászok dolgát és segített hozzá sokakat ahhoz, hogy éjszaka is eredményesek legyenek.

A parányi világítópatronokban rejlő lehetőségeket, a használatuk iránt mutatott fokozott igényt számos gyártó felismerte, és a fejlesztéseik során az új úszókat, kapásjelzőket és még számos horgászeszközt alkalmassá tettek a patronok stabil és biztonságos befogadására. Mára az összes úszós módszerhez választhatunk világítópatronos adapterrel ellátott modellt, a kétpontos versenyúszóktól kezdve a wagglereken át a legváltozatosabb ragadozóhalas úszócsodákig élvezhetjük eme előnyöket. Természetesen a modern fenekező technikákhoz is találunk a Night Wasp családjából speciális patronokat.

A Night Wasp Bulb Light és a Feeder verziók mind tökéletesen alkalmasak a spiccek megvilágítására. A fényt a 3 mm-es műanyag csövecskében található speciális reagens folyadék és az eredetileg szilárd halmazállapotú fluoreszkáló anyag kémiai reakciójának előidézésével érjük el.

A feederes horgászatra tervezett Night Wasp Feeder patronok kétféle méretben készülnek, S és SS verzióban. A patronok hossza és vastagsága egy és azonos, a különbség csupán a vékony jelzőspiccekre való felhelyezést biztosító karmocskák méretében mutatkozik. Ez viszont lényeges különbség, a választásnál mindezt figyelembe kell venni!

A patronok tartósságára nem lehet panasz, a gyártó minden egyes darabra legalább 24 órás működést garantál.

A Night Wasp Bulb (azaz magyarul izzó, villanykörte) bóbitás alakjával könnyen megkülönböztethető a feederes változattól. Különlegessége abban rejlik, hogy a vékony, 3 mm-es csövecske végén található körtében koncentrálódik a fény jelentős része, így ennélfogva nagyobb távolságról jobb láthatóságot eredményez.

(Forrás: energofish.hu / kép: energofish)