Jump to content

Ha fontos a kényelem pecázás közben

2017. 12. 21. 15:29

Egy-egy hosszabb horgásztúra vagy horgászhétvége alatt nem csak az elegendő felszerelés és csali utánpótlásra érdemes gondolni, hanem a megfelelő kényelemre is. A meredekebb, folyton változó partoknál (például folyóknál) egy ásóval könnyen kivitelezhetjük ezt, viszont a sík terepeken már más a helyzet.

Horgászszék

Mivel elképzelhető, hogy esősebb, nyirkosabb időjárásba is belefuthatunk, így érdemes vízálló anyagú széket választani. Ilyen lehet például az " Exclusive Szék": Az AIRBODY betét stabil támaszt és szellőzést nyújt . Fokozatmentesen állítható lábai egy mozdulattal a kívánt magasságban rögzíthetőek. A vázszerkezete egy nagyon stabil de könnyű ötvözetből készül ezért a súlya is kedvező maradt. Nagyméretű süppedésmentes billenőtalpai miatt még a legpuhább talajon is biztonságosan állnak. Könnyen és gyorsan összehajtható a szállítási méretre.

Horgászfotel

A székhez hasonlóan itt is fontos szempont a vízállóság, viszont a foteleknek vannak plusz "funkciói" is: Kezdjük az egyik legfontosabbal, a sörtartóval, de ezen felül számos egyéb tárolásra szolgáló zseb megtalálható rajtuk, típustól és márkától függően. Nekünk ebben az egyik nagy kedvencünk az "Elit Fotel", melynek klasszikus fakarfás kialakítása a maximális kényelmet nyújtja. Nagy kopásállóságú Nylonszövet borítás ellenáll a napfénynek és a víznek. A dupla vastagságú párnaborítás kényelmet nyújt a hosszú horgásztúrákon is. A háttámla rész állítható, a billenő talpak pedig bármely terepen beállnak a stabil pozícióra.

Horgászágy

Itt is van egy már jól bejáratott kedvencünk, az " Exclusive pontyozó ágy". Ez egy szivacsból és légszekrényekből álló ágybetét ami extra komfortérzetet nyújt. A betéten lévő bordák azonkívül hogy támasztják a gerincet, szellőzést is biztosítanak ezért nem izzadunk bele még nagy melegekben sem. A betét egy finomszövet borítást kapott ami megkönnyíti a mozgást az ágy felületén. Extra nagy méretű süppedésmentes talpak biztosítják a maximális stabilitást és terhelhetőséget. A fejtámla állítható a legkényelmesebb pozícióba.

Ezen felül vannak még olcsóbb alternatívák is, például a csalis vödrök, vagy mondjuk a horgászdoboz. Bármelyiket is választjuk, a lényeg, hogy akár hosszú órákon át kényelmet nyújtson számunkra.

(Forrás: orsoesbot.hu)