Jump to content

Hasznos vízparti kiegészítők

2018. 02. 25. 12:56

Sokszor esik szó botokról, orsókról, végszerelékekről, azonban arról ritkán, hogyan is lehet gyorsan, egyszerűen felállítani egy komfortos feederes horgászállást. Pedig nem nagy ördöngösség, mindössze olyan kiegészítőkre van szükség, amelyek könnyen használhatóak és a lehető legegyszerűbben összerakhatóak, praktikusak. Ebben a cikkben bemutatunk néhány olyan eszközt, amelyek már beváltak.

A kényelmes horgászállás alapja egy stabil horgásszék, amelyet már többször is bemutattam, ez esetemben a Carp Academy Feeder Fotel, amelyre akár saját kiegészítőit is fel lehet szerelni, de ahogy most is, ki lehet egészíteni más eszközökkel is.

 

Ahhoz, hogy akár esőben is lehessen a szenvedélyünket űzni, érdemes egy horgászernyőt is beszerezni. Azonban sokan nem gondolnak arra, hogy az ernyőt valahogyan stabilizálni is kell, hiszen a szél könnyen kifordítja, ha nincs kellően mélyre szúrva, és ki ne járt volna már úgy, hogy a kemény talajba képtelenség volt ledöfni az ernyő szárát. Nos, az ilyen esetekre ajánlott beszerezni egy ernyőtartó leszúrót. A Nevis két modellt kínál: az egyik csavaros véggel és betekerését elősegítő fogantyúval van szerelve, míg a másik egy „taposóval” van ellátva. Ezeket még a legkeményebb talajban is stabilizálni lehet, és persze az ernyő szára pont illeszkedik beléjük.

Ha székünk már védve van, érdemes a következő lépésben a táskáink és csalogató anyagainkat elhelyezni. A Carp Academy Bivy Table pont akkora csalizótálca, amelyre methodozás során elfér a kevéske etetőanyag és a néhány doboz csali. Felszerelésünk védelme érdekében ajánlatos olyan horgásztáskákat használni, amelyek erősek, jól pakolhatóak. A Carp Academy Feeder Szerelékes Táska és a Carp Academy Pontyozó Szerelékes Táska olyan termékek, amelyeket már évek óta nyúzok, és még mindig tökéletesen használhatóak, egyben vannak.

Amint a székünk környékén minden a helyére került, itt az ideje a horgászbotokról is gondoskodni. Feederezésnél a legáltalánosabb, hogy székre, ládára szerelhető feeder karra, tripodra vagy leszúró karóval, buzz barral kombinált bottartóra teszik a botokat. Ezek közül a legegyszerűbb lehetőség a leszúró karó. A Carp Academy teleszkópos leszúró nyele több méretben is kapható. Az elegáns, feketére festett fémötvözetből készült leszúró tartós darab, és mivel vékony, könnyedén döfhető akár mélyre is. Szabvány menetébe mindenféle bottartó fej beletekerhető csakúgy, mint a különböző kereszttartók. Ezekből nagyon sokféle méret és modell kapható. Nekem legjobban a 40 cm-es Carp Academy Triangle Buzz Bar vált be. Ez már kellő távolságra tartja el egymástól a két botot, akkor is, ha nagyobb méretű orsót használunk.

(Forrás: haldorado.hu)