Jump to content

Színes főzsinórok a modern feederhorgászatban

2018. 03. 08. 23:21

A színes főzsinórok térhódítása megállíthatatlan, minden horgászmódszert „megfertőztek” már. Ha szívesen és eredményesen használják a pergetők vagy a nagyponty-horgászok, akkor miért ne használhatnák a feederezők is? A 2017-es évben sokak örömére 7 új, igazán feltűnő színű, kifejezetten feederezők számára fejlesztett főzsinórral léptünk piacra. Máris bemutatom ezeket!

Az első Haldorádó zsinórok 2009-ben láttak napvilágot, amikor egy teljesen új kategóriát nyitva megjelent a Pellet, illetve Strong Line zsinórcsalád. Az azóta eltelt időben az emberek megismerték és megkedvelték ezeket a kiegészítőket, ami nem véletlen, hisz rengeteg gyönyörű fogáshoz segítették hozzá őket. Mára a paletta jelentősen kibővült, ennek köszönhetően szinte minden szituációhoz, terephez és körülményhez megtalálható az ideális típus. Sok horgász használja nagy megelégedéssel ezeket a zsinórokat nap mint nap, legyen szó feederbotos, általános fenekező vagy bojlis pontyhorgászatról, ezeken belül pedig főzsinórról vagy különböző előkezsinórokról.

A Pellet és Strong Line zsinórok hosszú évek óta nyújtanak segítséget a horgászoknak feederbotos vagy akár akadós terepen végzett horgászataikon is

A modern pontyhorgászat ma már elképzelhetetlen fonott zsinórok használata nélkül. A dobóelőke és a horogelőke is a legtöbb esetben már valamilyen fonott zsinórtípusból készül. Nem véletlen ez, hiszen ezek a speciális körszövött, micro szálas zsinórok sokkal kisebb átmérő mellett képesek azonos vagy akár nagyobb szakítószilárdsági értéket produkálni, mint a monofil társaik. Nem is beszélve arról, hogy sokkal strapabíróbbak is, így jobban bírják a rendszeres használat, illetve a terepviszonyok koptató hatását.

Haldorádó Blue és Red Feeder zsinórok
A Haldorádó Red Feeder és Blue Feeder a céltudatos feederhorgászok új igényeihez igazodó, alacsony nyúlással rendelkező monofil főzsinór. A legmodernebb gyártástechnológiával készült, amely végeredményeként egy igazán strapabíró, magas szakítószilárdsági értékkel rendelkező, jól süllyedő zsinórt kaptunk. Kiemelt figyelmet szenteltünk a feltűnő, de nem zavaró színeknek, amelyek minden körülmények között (nappal és éjszaka egyaránt) jól láthatók, legyen szó dobásról vagy fárasztásról. Ha pedig fonott vagy fluorocarbon dobóelőkét is használunk, akkor pedig végképp „láthatatlan” a halak számára. A hosszú élettartamért a kopás- és UV-álló bevonat felel.

A Blue Feeder zsinórcsalád 5 népszerű méretben kerül forgalomba

Haldorádó Fluorocarbon
Ez a zsinór a professzionális monofilok kategóriájába tartozó csúcstermék. Az 1,42-es fénytörési indexének köszönhetően, szinte láthatatlan a vízben. Jóval sűrűbb anyagszerkezete miatt sokkal strapabíróbb, jobban süllyed, és kisebb nyúlással rendelkezik, mint a hagyományos monofil zsinórok bármelyike. A vékonyabb méretek (0,14-0,18 mm) ideálisak horogelőke zsinórnak, a közepes méretek (0,18-0,25 mm) főzsinórnak, míg a vastagabbak (0,25-0,35 mm) dobóelőke zsinórnak ajánlottak.

A Haldorádó Fluorocarbon egy 100%-os tisztaságú, prémium minőségű fluorocarbon sorozat

(Forrás: haldorado.hu)