Jump to content

Carp Expert Competition Method Kosár

2018. 07. 31. 10:24

A method kosarak választéka manapság már-már végeláthatatlan, azonban időről-időre forgalomba kerülnek olyan típusok, amelyek valamivel többek, jobbak a már meglévőeknél. Így van ez természetesen a Carp Expert kosarai között is, hiszen mindig van néhány apróság, amit csiszolni lehet az évek óta keresett és kedvelt termékeken. Ez történt most is, hiszen egy új, kimondottan methodos versenyhorgászoknak készült, de nem kizárólag nekik ajánlott kosárral bővült a kínálat. Hogy mitől jobb ez, mint a régebbi típusok? Ebben az írásban erre keressük a választ!

A Carp Expert Competition kosarak két eltérő kivitelben kaphatóak, amelyek mindössze egyetlen jellemzőben különböznek egymástól. A távdobó verzió már gyárilag egy gubanc gátló csővel van ellátva, aminek számos előnye van. Egyrészt, a műanyag csőnek köszönhetően a kosár nem szitál be a dobás során, ami hatalmas plusz akkor, ha minden méter számít. A hazai tavak többsége olyan, hogy a nagytestű pontyokat a parttól távolabb eső részeken érdemes keresni, melyeknek elérése sokáig nagyon nehéz, szinte megoldhatatlan feladat volt a horgászok számára. Nos, a Carp Expert Competition távdobó method kosárral lényegesen könnyebb dolgunk van, hiszen hihetetlenül stabilan repül. Persze, a gubanc gátló nem kizárólag a dobások távolságát javítja, hanem azok pontosságát is, melynek jelentőségét aligha kell magyarázni. Főként a versenyeken van ennek nagy szerepe, hiszen sokszor mindössze az dönt a helyezettek sorsáról, hogy ki az, aki szűkebb körbe tudja koncentrálni az előtte úszkáló halakat.

Tény azonban, hogy a nagy távolság elérése nem egyenlő a sok hal megfogásával. Bizonyos esetekben a parttól mindössze néhány méterre, de legalábbis ahhoz viszonylag közel célszerű a halakat keresni. Ilyenkor teljesen indokolatlan a távdobó kosár használata, hiszen 30-50 méterig egy gubanc gátló nélküli kosárral is gond nélkül el lehet dobni. Ez az oka annak, hogy a Competition kosár elérhető a klasszikus formában is.

A kosarakhoz természetesen kapható egy rendkívül strapabíró, műanyag töltőszerszám is, amellyel mindig egyformára tölthetjük a kosarat. Sokan azt hiszik, hogy ennek semmi jelentősége, pedig igenis van! Nagyon nem mindegy, főleg akkor, ha tényleg kulcskérdés a pontos horgászat, hogy mekkora súlyú a megtöltött kosár, amelyet a nap folyamán akár 40-50 alkalommal is el kell dobnunk. Ha mindig különböző mennyiségű etetőanyagot töltünk bele, akkor az bizony a pontosság rovására fog menni. Ellenben, ha töltőszerszámot használunk, akkor egy kis odafigyeléssel biztosak lehetünk abban, hogy pontosan ugyanannyi kaja kerül a kosárba minden dobás alkalmával. Apróság, de az eredményen meg tud látszani ez a tényező is!

(Forrás: energofish.hu / fotó: energofish.hu)