Jump to content

Horgász öltözet télre

2018. 12. 29. 06:13

A téli horgászatok varázslatosak, hiszen a leghidegebb napokon biztosan nem kell tumultustól tartanunk még az intenzíven telepített tavakon sem, így élvezhetjük a vízparti lét minden szépségét, gyakran egyes-egyedül ülve a parton. Persze egyáltalán nem mindegy, hogy mindezt milyen öltözetben tesszük!

Nem szerencsés ugyanis, ha arról szól a horgászattal eltöltött néhány óra, hogy dideregve várjuk a kapást, miközben a meleg szobára és a kandalló közelségére vágyunk.

A folyamatos fejlődésnek hála azonban ma már nem kell két-három nadrágot egymásra vennünk ahhoz, hogy az említett komfortérzet meglegyen, hiszen elég, ha szétnézünk a piacon egy megfelelő thermo ruha és néhány fontos kiegészítő után kutatva. A CarpExpert kínálatában nemrégiben megjelent Neo öltözet és a jól ismert Outdoor termékek például remek választások lehetnek mindenki számára. Hogy miért? Az alábbiakból kiderül!
A thermo ruhákkal kapcsolatosan alapvető elvárás, hogy kényelmesek legyenek, hiszen mégiscsak el kell bennük töltenünk alkalmanként legalább hét-nyolc órát, amely egy kellően hosszú időintervallum ahhoz, hogy egy kényelmetlen viselet már próbára tegye az emberi tűrőképességet és élvezhetetlenné varázsolja a horgászatot. Másodszor, nagy jelentőséggel bír az is, hogy a kiválasztott ruha megfelelően szellőzzön és persze vízhatlan legyen, hiszen ezek nélkül szintén alkalmatlan lenne az egész napos vízparti tartózkodásra. Emellett nem utolsó szempont a kedvező ár és a nem túl hivalkodó, mégis elegáns küllem sem.

A CarpExpert Neo thermo ruha a fentebb felsorolt követelmények mindegyikének megfelel, hiszen egy igazán kényelmes, vízhatlan, megfelelő légáteresztő képességgel bíró öltözet, amely természetesen kellően meleg is. A ruha két részből áll, ahogyan azt a thermo ruhák esetében már megszokhattuk, hiszen egy kantáros nadrág és egy kabát alkotja az öltözetet. A gyártó tapasztalatát tükrözi, hogy mindkét darabon egy sor ötletes megoldás figyelhető meg. Ezek egyike a hosszított hátsó rész, amelynek köszönhetően kizárt, hogy a szél befújjon a nadrág és a kabát közé. Ennek az apróságnak köszönhetően derekunk védelme maximálisan biztosítva van még a legnagyobb szélben és esőben is! 
A kabát kapucnija ugyancsak rendkívül igényesen lett kialakítva, hiszen a cipzárt teljesen felhúzva egészen az orrunkig védeni tudjuk az arcunkat, így garantáltan nem fogunk fázni a leghidegebb szélben sem! A gumis szorítóalkalmatosságoknak köszönhetően pedig stabil marad a fejfedőnk akár viharos erejű légmozgás esetén is.

 

(Forrás: haldorado.hu / kép: pixabay.com)