Jump to content

Ezért fontos az orsó

2019. 05. 31. 10:45

 A mindig várt és remélt kapások eljövetelekor megszólaló nyeletőfék hangjánál a horgász fülének kedvesebbet, azt gondolom, nehezen találni, bár a túlsó végen meglógni igyekvő hal ideiglenes kirohanásait közvetítő, finomra hangolt fékrendszer csillogó szólama teljes joggal veheti fel vele a versenyt. A következő bekezdésekben azonban olyan vonatkozásban esik majd szó egy bizonyos hangzásról, melyről bátran kijelenthető, hogy eddig még nem látott, teljességgel egyedi konstrukció alapkövét jelenti.

De hogy mit is takarnak, illetve miért helytállóak az előzőleg használt nagy szavak a legújabb Carp Expert orsó kapcsán? Az eszközt először megpillantva, annak tételes megnevezését nem ismerve semmi sem árulkodik arról, hogy valójában mi is adja e konstrukció különlegességét. Viszont a NEOIndicator fantázianév ismeretében – némi angoltudással – már könnyen kikövetkeztethetővé válik a lényeg, ami nem más, mint a szóban forgó termékbe beépített fény- és hangjelzős kapásjelző megléte.
A hosszú évtizedek során felgyülemlő, az éppen aktuális trendeket követő, felszerelésekkel kapcsolatos tapasztalatokhoz, megszokásokhoz mérten egy teljes mértékben újszerű irány mindaz, amit ez az orsó a márka kínálatában képvisel. Tapasztalható, hallott és látott tendencia, hogy a horgász gyakran igyekszik a lehető leginkább minimalizált felszereléssel megérkezni kiszemelt helyére, a vízpartra. Egy hétköznapi leszúró a hozzá csatlakoztatható elektromos kapásjelzővel nyilvánvalóan nem foglal el hatalmas helyet, azonban például egy rod-pod tekintetében már azonnal más a helyzet. Ehhez adódik még hozzá a kényelmi tényező, mely mind a horgászhely kialakításakor, mind pedig a bevetett készségek beélesítésekor jelentkezik.

Ugyan az előző bekezdés utolsó sorai a bojlis horgászat hatékony eszközeként ültette át a gyakorlatba e konstrukció legfőbb előnyét, semmiképp sem tanácsos használhatóságának korlátait ily módon egyetlen módszerre szűkíteni. Szintén tökéletes társ lehet ugyanis a rezgőspicces módszer kedvelői számára, hiszen előzőleg említett előnyeit ugyanúgy ki tudja használni egy feederbotos horgász, már csak a bot magára hagyásának tekintetében is.

 

Összességében bármiféle későbbi lelkiismeret-furdalás jelentkezése nélkül kijelenthető, hogy a bemutatott orsó újszerűsége mellé kérdés nélkül megbízható minőség is társul, amely tökéletes társsá teszi minden pontyhorgász számára. Akár bojlis bottal, akár feederrel kerül is közelebbi kapcsolatba a Carp Expert Bite Indicator, egyetlen kapás sem maradhat látványos jelzés nélkül!

(Forrás: haldorado.hu / kép: pixabay.com)