Jump to content

Ezekre az orsókra cserélj

2019. 09. 18. 16:14

Legyen szó bármilyen horgászmódszerről, az adott technikához használt főzsinórnak mindig kulcsfontosságú szerepe van! A pergetés kapcsán a zsinór minősége, strapabírósága különösen felértékelődik, mivel ez a stílus fokozottan igénybe veszi a felszerelésünk ezen elemét. 

SUFIX 131 G-Core X13 Braid Green 150 m
A Sufix 131 szakítószilárdság, valamint méretpontosság tekintetében a legmegbízhatóbb fonott zsinórok között szerepel a piacon. Speciális eljárással, tizenhárom szálból készül - 1 darab GORE® Performance szál körbeszőve 12 darab HMPE szállal – mely a zsinór teljes hosszán ugyanazt a homogén összetételt, terhelhetőséget és csomótűrést garantálja. Nincs tehát gyenge pont, vagy a többitől eltérő tulajdonságú szakasz. A rendkívül lágy HMPE körszövés miatt a Sufix 131 tökéletes kör átmérőjű, mely azt eredményezi, hogy simábban és csendesebben fut a gyűrűkön, emellett pontosabb és hosszabb dobásokat tesz lehetővé.

SUFIX Nano Braid Aqua Camo 100 m
100% Dyneema fonott zsinór. Wide Angle Braiding technológiájának köszönhetően a zsinór gyártása során sűrűbb szövésű, így magasabb szakítószilárdságú lesz. Az eredmény pontosabb átmérő, magasabb szakítószilárdság, nagyobb kopásállóság és háromszor magasabb csomótűrő képesség. Kiváló választás az ultra light pergető horgászok, a finomszerelékes horgászok és a bolognai horgászok számára egyaránt.

L&K Fine Braid 8 Dark Green
A Fine Braid egy tovább finomított, még magasabb minőségi szinten képviselő típus az L&K zsinórcsaládban. Ez az újdonság 8 szálból szőtt szerkezettel rendelkezik, ami sokkal precízebb, egyenletesebb keresztmetszetet ad számára, ezért a súrlódási adatai is sokkal kedvezőbbek. Ebből adódik az, hogy ezzel a zsinórral könnyedén érhető el nagyobb dobástávolság, hiszen úgy surran ki a bot gyűrűi között, mintha csak a szél fújna át rajtuk! Ennek megfelelően természetesen halkabb is a zsinór használat közben, kifejezetten ajánlott azoknak, akik erre érzékenyek. Sok horgászt zavar, hogy a színes zsinórok pár dobás után elveszítik bevonatukat és teljesen kifehérednek. Nos, ez a Fine Braid-re egyáltalán nem jellemző, nem kopik, nem fehéredik ki! Hosszú használat során is legfeljebb csak kifakul és a speciális bevonatok sem kopnak olyan gyorsan róla, mint a többi zsinórnál. Széles méretválasztékának köszönhetően, a zsinór sokrétűen használható, a legvékonyabb változat ajánlott a feederhorgászoknak is, míg a legvastagabb a harcsapergetőknek is hű társa lehet.

Innovative Textiles Inc. POWER PRO zöld 135 m
Talán a legnagyobb megbecsülésnek örvendő, az idők próbáját maximálisan kiálló, kifejezetten pergető horgászok számára készített, rendkívül nagy kopásállóságú, eredeti amerikai fonott zsinór. Tízszer tartósabb, mint bármilyen egyéb vetélytársa! A kopásálló réteg nemcsak kívülről, hanem az elemi szálakat belülről is védi, így garantáltan nem vesz fel vizet, nem dagad meg. A zsinór természetbarát, a környezetbe észrevétlenül beleolvadó zöld színt kapott.

(Forrás: haldorado.hu / fotó: pixabay.com)