Jump to content

Mindent a Sufix zsinórokról

2020. 11. 11. 09:56

Az évtizedes múltra visszatekintő Sufix név ma már a világ számos pontján sporthorgászok tízezreinek jelent egyet a minőségi horgász zsinórok elsőszámú gyártójával. Ezt a titulust a cég hosszú és kompromisszumot nem tűrő fejlesztéseknek, valamint teszteléseknek köszönheti, ahol az évek alatt számos remek zsinórcsalád született a horgászat valamennyi válfaját érintve. 

SUFIX 131 G-Core X13 Braid Green termékcsalád
A Sufix 131 szakítószilárdság, valamint méretpontosság tekintetében a legmegbízhatóbb fonott zsinórok között szerepel a piacon. Speciális eljárással, tizenhárom szálból készül – 1 darab GORE® Performance szál körbeszőve 12 darab HMPE szállal –, mely a zsinór teljes hosszán ugyanazt a homogén összetételt, terhelhetőséget és csomótűrést garantálja. Nincs tehát gyenge pont vagy a többitől eltérő tulajdonságú szakasz. A rendkívül lágy HMPE körszövés miatt a Sufix 131 tökéletes kör keresztmetszetű, mely azt eredményezi, hogy simábban és csendesebben fut a gyűrűkön, emellett pontosabb és hosszabb dobásokat tesz lehetővé.

SUFIX X8 - Braided Green zsinórok
Rendkívül lágy fonott zsinór, mely 8 darab HMPE szálból készül. Magas kopásállóság, csomótűrés és szakítószilárdság jellemzi. Páratlan méretpontossága annak köszönhető, hogy a szálakat egy speciális eljárással rendkívül szorosra szövik, ezáltal felülete is simább és homogén lesz. Ez a tulajdonsága a szokásosnál kisebb súrlódást, halkabb futást eredményez a gyűrűkön, emellett hosszabb és pontosabb dobásokat tesz lehetővé. Peremfutó és multis orsókhoz egyaránt használható.

SUFIX Nano Braid Aqua Camo zsinórok
100% Dyneema fonott zsinór. Wide Angle Braiding technológiájának köszönhetően a zsinór gyártása során sűrűbb szövésű, így magasabb szakítószilárdságú lesz. Az eredmény pontosabb átmérő, magasabb szakítószilárdság, nagyobb kopásállóság és háromszor magasabb csomótűrő képesség. Kiváló választás az ultra light pergető horgászok, a finomszerelékes horgászok és a bolognai botos horgászok számára egyaránt.

(Forrás: haldorado.hu / kép: pixabay.com)