Jump to content

Így válassz radart

2020. 11. 24. 09:57

A halradarok piacán nagyon széles a kínálat, ezért sokszor nehéz eldönteni, hogy melyiket válasszuk. Az alap radarok közül a legnépszerűbbek a partról is használhatóak, amelyek az előttünk elterülő víz jellemzőt mutatják meg nekünk, vagy akár ennél többet is.

Az Outdoor Master halradar bizony ennél is többet tud, de nézzük az alap funkcióit, mit is tud egy ilyen kedvező árú készülék? A legtöbb horgász a horgászhely előtt lévő mederalakulatokra kíváncsi, illetve arra, van-e egyáltalán ott hal. Nos, ezekre az alap dolgokra ez a készülék tökéletesen alkalmas. Látjuk, milyen mély a jeladó alatt a víz, látjuk az esetleges növényeket, azok mennyiségét, a köveket vagy fákat. Ezen információk pedig egy idegen helyen sokat segíthetnek. Például pontosan tudni fogjuk, hol mélyebb vagy sekélyebb a víz, hol találhatóak a törések, amely információk a horgászat megkezdése előtt rendkívül fontosak.

Ahogy a nevében is benne foglaltatik, a halakat is észleli a készülék, sőt, meg is különbözteti azok méretét. A plusz funkciók közül érdemes megemlíteni a vízhőmérséklet-mérés lehetőségét, a levegő hőmérsékletének kijelzését, illetve az aktuális légnyomás értéket is leolvashatjuk a készülék kijelzőjéről.

A készülékhez tartozékként kapunk egy nyakpántot is, amely a jeladó bedobásakor nagy segítség lehet, ezt mindenképpen érdemes használni.

Ezzel az egyszerű, de rendkívül sokat tudó készülékkel ugyan a halat nem fogjuk meg, de sokat segít a terület megismerésében. Elég, ha arra gondolunk, hogy ily módon észrevesszük, pontosan hol van az akadó előttünk. Így akár egy rossz horgásznaptól is megmenthet bennünket az Outdoor Master halradar.

 

(Forrás: haldorado.hu / kép: pixabay.com)