Jump to content

Horgászok karácsonya

2020. 12. 04. 11:46

Ha már sikerült kiválasztani és megvásárolni a felszerelésünket, azt a vízparton el is kell helyeznünk valamin, ami mindenféle időjárási körülmények között megfelelő pozícióban tartja azt a kapás érkezéséig. Erre a legjobb megoldást a különböző rod-podok, azaz bottartó állványok és extra minőségű leszúrók nyújtják helyzettől függően, melyekből most kiemelnénk néhányat, amelyek között mindenki megtalálhatja a leginkább megfelelő típust, mely egyben remek ajándék is lehet horgász családtagjaink, barátaink részére.

CARP ACADEMY SpaceX Rod Pod

A Carp Academy SpaceX Rod Podja már a megjelenésében is azt sugallja, hogy ezt a terméket bizony a felső kategóriás bottartó állványok közé pozícionálta a gyártó. Közelebbről megnézve a bottartó szerkezeti tulajdonságait, kialakításbeli praktikumait pedig garantáltan tovább erősödik bennünk ez az érzet. Ennél pedig már csak az ára a szimpatikusabb, mivel minősége, értéke mellé remek árszabás társul! A SpaceX gyakorlatilag a pontyhorgászok minden igényét kielégíti, amit egy ilyen kiegészítőtől a vízpartokon kívánni, illetve elvárni lehet! A szerkezet alapvetően négylábú, vízszintesen felállított rod pod gyanánt működik, de természetesen az állítási lehetőségeknek hála, jól lehet alkalmazkodni vele a különféle parti göröngyökhöz, szintkülönbségekhez is. Az elemek erős dúralumíniumból készültek, strapabíró, kemény, kopásálló fekete színű műanyag bevonattal. További nagy előnye, hogy egyszerűen és gyorsan összeszerelhető, valamint szétszedhető, ezért nem megy el sok idő a felállításával. Nagy mérete igazán kényelmes horgászatot tesz lehetővé, miközben elegáns parti megjelenést biztosít a felszerelésünknek! Grátiszként egy igényes hordtáskában szállítjuk a leendő tulajdonosnak!

A Carp Academy SpaceX Rod Pod főbb jellemzői: 

  • Extra nagyméretű kivitel
  • Hossza: 90-145 cm
  • Kereszttartó szélessége: 70 cm
  • Lábak hossza: 77-180 cm (elől), 45-90 cm (hátul)
  • 5 botos kereszttartó
  • Erősített váz
  • Állítható vázhosszúság
  • Teleszkópos lábak
  • Állítható kereszttartó magasság

CARP ACADEMY Tube Rod Pod

Ez egy szuper könnyű 72 cm hosszú alumínium rod pod, amely masszív, háromszög keresztmetszetű központi vázzal rendelkezik. Állítható lábai 27 cm-ről 46 cm-re kihúzhatók. A csatos csatlakozók garantálják a gyors és könnyű állíthatóságát. Hordtáskával együtt vásárolható meg, amely segítségével kényelmesen szállítható. Súlya kb. 3,5 kg. 40 cm-es és 50 cm-es buzzbarral van csomagolva.

CARP ACADEMY Grizzly Rod Pod New

Ahogy már megszokhattuk, a Carp Academy minden évben tud újdonságot mutatni a bottartó állványok fejlesztésében, amellett, hogy az egyik legszélesebb kínálatot is ők nyújtják. A Carp Academy most egy rendkívül magas műszaki színvonalú és igényesen kivitelezett rod podot dobott piacra Grizzly néven.
A legfontosabb paraméterek egy rod podnál a strapabírósság, illetve a stabilitás. A Grizzlynél a váz vastag merevített alumínium szelvényekből készült, míg a csatlakozási pontokon gyorszáras stabil kötőelemeket találunk. Méretei igen tekintélyesek ezért rendkívül stabil annak ellenére, hogy központi lábas rod podról beszélünk. 170 cm-es nyitott méretével a legnagyobbak közé tartozik. A 60 cm széles kereszttartóknak köszönhetően kényelmesen elhelyezhető 5 bot rajta nagyméretű orsókkal.
A Grizzly különlegessége, hogy a lábak dőlésszöge egyenként állítható egy léptető gomb segítségével, ezért bármilyen helyen és szögben gond nélkül felállítható. A vastag súlyos lábszerkezet alul tartja az állvány súlypontját, ezzel is növelve a stabilitást. A váz dőlésszöge egy mozdulattal állítható, ez különösen előnyös hirtelen feltámadó szél, vagy épp közeli fárasztás esetén. Összeszerelése mindössze pár másodpercet vesz csak igénybe.
Természetesen ilyen szintű rod podhoz béléses hordozótáska is jár, amelyben elszeparáltan tudjuk tárolni az egyes alkatrészeket.

CARP ACADEMY Profi Rod Pod szett 7 (KB-506)

A Carp Academy már régóta a céltudatos hazai pontyhorgászok egyik kedvelt márkája, így nem csoda, hogy sokan választanak kiegészítőket is tőlük. Ebben a szettben egy stabil Rod Pod, és két elektromos kapásjelző kapott helyet, így a pontyhorgászok komletten, és persze kedvező áron juthatnak hozzá ezekhez a nélkülözhetetlen kiegészítőkhöz.

A Profi Rod Pod szett tartalma:
- 1 db Alcatraz Rod Pod
- 2 db Flash Elektromos  Kapásjelző

Alcatraz Rod Pod főbb tulajdonságai:
- stabil aluminium váz
- 4 bottartó csatlakoztatásához megfelelő kereszttartó
- állítható váz - és lábhosszúság, állítható kereszttartó magasság
- dönthető lábak
- erős állító csavarok
- hordozótáska is jár mellé

Flash Elektromos  Kapásjelző főbb tulajdonságai
- hangerő és hangszín szabályozási lehetőség
- 9 V üzemmód, alacsony áramfogyasztás
- kapás esetén hang és fényjelzés
- beépített swinger csatlakozó
- víz és ütésálló ház
- nagyméretű jelző led

 

(Forrás: haldorado.hu / fotó: pixabay.com)