Jump to content

Mi kell a jó feeder élményhez?

2021. 03. 17. 11:46

Elérkezett annak az ideje, hogy szétnézzünk magunk körül, hogy melyek azok a legfontosabb kiegészítők, eszközök a horgászboton és orsón kívül, amelyek feltétlen szükségesek a methodozáshoz. Sőt, ebben az epizódban azt is átnézzük, hogy miként érdemes ezeket a vízparton elhelyezni, hogyan a legpraktikusabb a használatba vételük.

Horgász szék vagy fotel
A sort mindjárt a legdarabosabb kiegészítővel kezdem, amely az ülőalkalmatosság. A kínálat viszonylag nagy ezen a téren is, és számos formájú, méretű és felszereltségű ülőke van a piacon, a versenyládától a kis hokedliig tulajdonképpen bármi alkalmas arra, hogy horgászunk róla. Mégis, a method pecához talán azok a háttámlás fotelek vagy székek a legjobbak, amelyek stabil, állítható lábakkal rendelkeznek, és amiket szükség esetén különféle adapterekkel lehet felszerelni. Jómagam egy Carp Academy Feeder Fotelt nyúzok már évek óta, amelyre methodozáskor mindössze egy csalitálcát teszek, de lábaira lehetne tenni akár bottartókat vagy feeder kart is.

Bottartó
Mint mondtam, a feeder fotelek egy részéhez lehet feeder kart tenni, ám egy kezdő számára ezek nem praktikusak. Eleinte bőven elegendő egy jó stabil leszúró kar, amelyen van egy távtartó, és persze két bottartó fej. Amennyiben nem lehet leszúrni a karót, akkor jöhet szóba a tripod, amely plusz stabilitást ad. A By Döme TEAM FEEDER Tripod könnyű, egyszerűen használható bottartó, amelyből könnyedén kivehető a szár, így akár sima leszúróként is lehet használni. Buzz Barnak nem kell nagyon széleset választani, elég mindössze 20 centi körüli, hisz nem nagy orsókat használunk.
A bottartó fejek közt manapság találni mindenféle formájút (is), de én a legegyszerűbb és egyben legtartósabb Haldorádó Safe Feeder Blue típust javaslom előre, míg hátra az RHS modellt.

Botzsák, horgásztáska
Ezek kiválasztásánál is csak a fantázia és persze a pénztárca szab határt, de a horgászbotok védelmére mindenképp érdemes áldozni. Kapható egyszerű, puha vászon tok, de van merevített falú botzsák is, mint például a TEAM FEEDER Merev bottartó táska. Szerelékes táskából olyat célszerű választani, amibe minden kényelmesen belefér. Ebből a szempontból szerencsések vagyunk mi, method pecások, mert túl sok aprócikket, kiegészítőt nem kell magunkkal vinni, így egy kisebb táska is megfelel a célnak. Akár egy kisméretű TEAM FEEDER Szerelékes Táska is elég, ebbe is befér, ami kellhet a pecához.

(Forrás: haldorado.hu / fotó: pixabay.com)