Jump to content

Ilyen, amikor egy ember már kevés a fárasztáshoz

2016. 05. 18. 13:00

Gyakran egy jó 10-20 kilós ponty fárasztása is hosszú percekbe telhet, de gondolj bele, milyen lehet egy 100 kilogramm feletti hallal megküzdeni...? Nos, közel sem egyszerű. Ha nem kérsz segítséget, könnyen fordítva sülhet el a fárasztás.

Az Atlanti Góliát Sügér (Atlantic goliath grouper) nevéből adódóan nem egy kistermetű jószág, akár 2,5 méteresre is megnőhet, a mérlegen pedig a 360 kilogrammot is elérheti. Azt mondják, hogy 180 kilogrammig még ehető a húsa, azon felül viszont már nem épp a legfinomabb.

A sporthorgászok előszeretettel halásznak rá, viszont azt érdemes tudni, hogy igen veszélyeztetettek. 1990-ben vezettek be rá tilalmat, és azóta szépen lassan kezd visszatérni a faj optimális populációja.

Az alábbi videóban megtekinthetjük, hogy milyen szívós egy halról is van szó:

(Szerző: Nagy Ádám | Fotó: YouTube.com)