Jump to content

Trükkök süllőpergetéshez

2018. 01. 30. 16:15

A cím persze nem teljes, talán jobb lenne a tippek a süllő plasztik csakis pergető módszeréhez. Persze ez már túlmagyarázott lenne, így maradtam az egyszerűbbnél. Itt nem világmegváltó dolgokra kell gondolni, hanem egyszerű de annál fontosabb apróságokra, kiegészítőkre amelyek alkalmazásával eredményesebbek lehetünk ebben a módszerben.

Az első végtelenül egyszerű tipp a not-a-knot kapocs használata. Ezzel rögzítve a csalinkat ugyanis sokkal erősebb a végszerelékünk, plusz a csali is lazábban mozog a zsinórvégen, bármilyen kötéshez képest. Fontos még, hogy vannak a piacon olyan jig horgok melyek füle nem tökéletesen zárt, így ezeknél ha simán kötnénk a zsinórt a fülbe, előfordulhatna az, hogy ezen a fülön kicsúszik a zsinór, ami egyenlő a csalink elvesztésével. Azt pedig mindenki tudja, hogy a csali elvesztése is bosszantó, nem még az ha hal van a zsinór végén.

Azonban a not-a-knot használatával ez teljesen kizárt. Nagyon gyorsan megköthető, és ugyanilyen gyorsan is oldható a csalink rögzítése. Talán egyetlen hátránya van, mégpedig, hogy túl erős, éppen ezért megeshet, ha beakadunk nem a csalink előtt szakad be a zsinór, éppen ezért erre érdemes odafigyelni. A normál jigfej a sima terepen kiváló lehet de ezzel könnyebben beakadunk az esetleges tereptárgyakba. Persze beakadni, vagy beszakadni az akadós terepen tudunk, az akadókból is van olyan amely jó indulatú vagyis könnyebben visszaadja a beakadt csalit, és van a brutális verzió, amikor már a dobás után szinte azonnal beakadunk méghozzá menthetetlenül. Nos az utóbbiban sokszor szívesen tartózkodik a süllő, éppen ezért érdemes ott is keresni, de mivel egy normál jigfejjel ez lehetetlen, használjunk olyan szereléket amelyet ott is elvezethetünk ahol eddig nem is álmodtunk róla.

(Forrás: energofish.hu)