Jump to content

Színes vagy sötét színű?

2018. 03. 28. 09:52

Sokak számára nagy dilemmát okoz, hogy az év elején milyen zsinórra cseréljék az előző évi elhasználtat. Ebben az írásban egy kis segítséget szeretnék adni azoknak, akik még nem tették meg a cserét. Lehet szó színesről vagy éppen sötét színűről (ki melyiket részesíti előnyben), de ami mindenkinek fontos, az a nagy kiszerelés, valamint a kedvező ár, ami jelen esetben a jó minőséggel is párosul. Az idő előrehaladtával, illetve az egyre növekvő távok elérésére kifejlesztett nagyméretű orsók miatt a 100-150 méteres zsinórok sajnos már kevésnek bizonyulnak, és itt nyerik el létjogosultságukat az alábbi típusok.

Haldorádó Record Carp Fluo Yellow
Sokan ismerhetik e típust a Haldorádó Carp Team írásokból és filmekből, amikben mindig szó esik az akkor alkalmazott zsinórról, amiket nagy megelégedéssel használunk. Az élénksárga színű zsinór nemcsak jó láthatósága miatt kedvelt a bojlis horgászok körében, hanem a tűző napsugarak is kevésbé károsítják, mint a sötét színű zsinórokat, amelyek felhevülnek és már az orsó dobján (némi túlzással) sérülhetnek, tönkremehetnek. Természetesen nem csak fluo sárga színezést kapott a zsinór, de UV védelemmel is ellátták, mely még tartósabbá teszi. Felülete kellően sima, így könnyebben pereg le a dobról, ezáltal még távolabb lehet vele dobni. Emellett az átlagosnál kisebb a nyúlása, így a távoli horgászatok során is gyors kontaktusfelvételt és biztos bevágást tesz lehetővé. Az pedig csak hab a tortán, hogy remek szakítószilárdsággal rendelkezik. A citromsárga család 5 méretben érhető el.
Elérhető méretek:
0,20 mm / 5,0 kg – 900 m
0,22 mm / 5,8 kg – 900 m
0,25 mm / 6,9 kg – 900 m
0,30 mm / 9,9 kg – 800 m
0,35 mm / 12,75 kg – 750 m

Haldorádó Record Carp Fluo Orange

Ebben a szériában is a vastag a behúzós bojlizáshoz…
Ezt a zsinórt kimondottan a modern pontyhorgászat által támasztott igényekhez igazítottuk. Élénk színezést kapott, emellett sima felülettel és UV álló bevonattal van ellátva. Kialakítása révén gyorsan süllyed, ezért a szél és a hullámzás nem kap bele. Széleskörűen alkalmazható bojlis, fenekező és feederes horgászat során is. Természetesen az élénk szín megkönnyíti az éjszakai horgászatot, hiszen sötétben is jól látható marad. Kiváló ár-érték aránnyal rendelkezik. Csomózott állapotban is csak keveset veszít szakítószilárdságából. Az átlagosnál kisebb a nyúlása, így a távoli horgászatok során is gyors kontaktusfelvételt és biztos bevágást tesz lehetővé, valamint a behúzások során sem fog csavarodni. A narancssárga család is 5 méretből épül fel.
Elérhető méretek:
0,20 mm / 5,0 kg – 900 m
0,22 mm / 5,8 kg – 900 m
0,25 mm / 6,9 kg – 900 m
0,30 mm / 9,9 kg – 800 m
0,35 mm / 12,75 kg – 750 m

(Forrás: haldorado.hu)