Jump to content

Spéci praktika tavaszra

2018. 03. 31. 09:53

Alapjában véve ez az egyszerű gumikukoricával kombinált horogelőke dobós és cserkelő, kereső horgászatok során lehet remek alternatíva egész évben. 

A látott halra megfogására számos végszerelék létezik már manapság, hogy csak a legismertebbeket említsem: Chod, Hinged Stiff, Ronnie, Zig rig. Ezek elkészítése azonban az átlaghorgászok és a többség számára eléggé nehézkes és bonyolult folyamat, így inkább mellőzik. A Corn Aligner rig azonban pofonegyszerű és bárki számára könnyedén bevethető. Nézzük csak, hogyan is kell elkészíteni!Nem igényel sok kiegészítőt ennek az előkének az elkészítése

A jobb láthatóság érdekében helyeztem el így a csalizott horgot, de elrejthetjük a zsákocskába bújtatva is, hogy a horog hegye lefelé álljon dobás közben, de a vízben, a PVA háló feloldódása után és a lebegő csalinak köszönhetően így is, úgy is könnyedén elhelyezkedik. Tökéletes pozícióban várja majd az érkező pontyokat, ha pedig rászippant a hal, rendszerint alsó akadást biztosít ez a variáció, ahogy az a lebegő, kikönnyített csalik felkínálásánál lenni szokott.

(Forrás: haldorado.hu)