Jump to content

CASIO horgászóra

2018. 08. 29. 11:50

Ezeknél az óráknál már alap funkció a légnyomás- vagy hőmérsékletmérés, de számtalan olyan funkciót is találunk bennük, melyek miatt érdemes közelebbről is szemügyre venni ezeket a típusokat.

Korszakunk nagy problémája az időhiány. Mindig csak a rohanás, és amikor végre kikapcsolódásra kerül a sor, nem engedhetjük meg azt a luxust, hogy tétlenkedjünk. Az idő rohanását legkönnyebben egy karóra segítségével tudjuk realizálni, ez nem újdonság. Az azonban igen, hogy a Casio karórái abban is segítséget nyújtanak, hogy az idő hasznosan teljen. A horgászoknak tervezett Casio órák olyan funkciókkal rendelkeznek, amelyek horgászat vagy más outdoor tevékenység közben értékes adatokkal segíthetnek kihasználni a rendelkezésre álló időt, hiszen az idő a legnagyobb érték!

A horgászoknak szánt funkciók, mint a légnyomás pontos meghatározása vagy a vízhőfok mérése mellett a pontosság természetesen nem kerülhet háttérbe! Az alábbi cikkben megjelenő órák természetesen nem csak vízparton hordhatók, hiszen igazán impozáns kinézetük alkalmassá teszi őket hétköznapi viseletre is. A sportosabb fazontól egészen az elegáns típusig mindenféle rendelkezésre áll. Kezdjük a sort a legegyszerűbbel!

 

Casio PRO-TREK PRG-600-1ER és PRO-TREK PRG-600YB-3ER  Prémium Férfi karóra

A kínálatunkban található Casio órák közös jellemzője, hogy életre tervezett, strapabíró kialakításuk és hasznos funkcióik tökéletes horgászórává teszik őket. Alapvető elvárás, hogy az óra fokozottan vízálló legyen, erős házzal, illetve üveggel rendelkezzen, valamint lehetőséget biztosítson olyan hasznos abiotikus értékek mérésére, melyek hozzásegítik tulajdonosukat az eredményesebb horgászathoz. Ilyen például a légnyomás és a vízhőfok megállapításának lehetősége. Azonban mindez csupán a jéghegy csúcsa az új PRO TREK modelljeink esetében, hiszen sok egyéb kiváló tulajdonsággal is rendelkeznek!A Casio PRO-TREK PRG-600-1ER  egy komoly, elegáns és hosszú távon 100%-ig megbízható sportóra, mely vízálló műanyagszíjjal készül

A Casio PRO-TREK PRG-600-1ER és  PRO-TREK PRG-600YB-3ER  Prémium Férfi karórák főbb technikai jellemzői:

Compass – Iránytű: Gombnyomásra az óra másodpercmutatója kis ideig az északi irányt jelzi. A digitális kijelzőn az északi iránytól való eltérés jelenik meg.

Altimeter – magasságmérő: Az óra a légnyomás alapján próbálja meghatározni a tengerszint feletti magasságot. Az óra a betáplált ISA ( International Standard Atmosphere ) adatokat használja, de szükség szerint viszonyítási magasságot is beállíthat, a pontosabb mérés elérése érdekében. Mérési tartomány: -700 m-től 10.000 m-ig. Mérési egység: 1 méter.

Barometer – légnyomásmérő: Az órába szerelt precíz nyomásérzékelő szenzor, megméri a légnyomást. A kijelzőről leolvasható a mért légnyomás értéke valamint a légnyomásváltozás grafikon. Ebből következtethet az időjárás változására. Mérési tartomány: 260 hPa-tól 1.100 hPa-ig. Mérési egység: 1 hPa.

Thermometer – hőmérő: Az órába szerelt hőérzékelő akár a levegő, akár a víz hőmérsékletének a meghatározására használható. Mérési tartomány: -10 °C-tól 60 °C-ig. Mérési egység: 0.1 °C.Számos hasznos funkció található az órákban, melyek közül a segédszámlapokon választhatjuk ki a számunkra éppen szükségeset

(Forrás: haldorado.hu / fotó: haldorado.hu)