Jump to content

Így fogj nagy halat

2019. 11. 09. 13:53

Hazánkban messzemenően a pontyhorgászat az az irányzat, amit a horgászok döntő többsége preferál. A rohanó hétköznapoknak köszönhetően egyre elterjedtebb a rövid időintervallumot átölelő vízparton töltött idő a horgászok körében. 

Magától értetődik, hogy ezt a pár, horgászattal töltött órát nem a botjai mellett ücsörögve szeretné eltölteni senki. Tartalommal, élményekkel, csodás halakkal is gazdagodhatunk, akár pár óra leforgása alatt, ha a megfelelő technikát a megfelelő csalogatóanyagokkal társítva, céltudatosan horgászunk, legyen szó a legnagyobb hőségről vagy alig fagypont feletti hőmérsékletről!

Brutal Liver négy évszakon át?
A fentebb leírt téziseket végigolvasva, joggal merülhet fel a kérdés, hogy a horgászpiacon kapható több száz etetőanyag közül mégis mikor melyiket használjuk? Cikkemben szeretném bemutatni az én szemszögemből a Haldorádó Top Method Feeder etetőanyagát, a Brutal Livert. Nem újdonság már ez a keverék, de számomra az abszolút favorit. Ez összetételét tekintve kellően darabos szemcséket tartalmazó, jellege szerint pedig egy karakteresen büdös etetőanyag keverék. Kiváló bármely kosárfajtához (method, bordás), ha a megfelelő állagot beállítjuk. Bármely évszakban kimagasló fogásokban lehet részünk a használatával.

Önmagában használjuk vagy adalékokkal?
A zacskót felbontva azonnal szembetűnő lehet, az etetőanyag darabossága. Számtalan micro pellet árulkodik arról, hogy ez bizony nem egy apróhalas keverék. Az illatáról már nem is beszélve… A kiegészítő adalékok alkalmazását tekintve számtalan lehetőség közül választhatunk. A teljesség igénye nélkül néhány olyan példát mindenképpen említek, ami horgászataim során már látványos eredményt produkált:
folyékony adalékok (pl. SpéciAdditive, Aroma Tuning, CSL Tuning stb.),
pelletek, száraz összetevők (Stick Mix, kisméretű halibut pellet vagy akár Fluo Micro Method Feed Pellet stb.),
élő anyaggal való dúsítás (ezek közül az egyik kedvencem a forrázott csonti, ami télen/kora tavasszal sokszor igen eredményes).

(Forrás: haldorado.hu / kép: pixabay.com)