Jump to content

Hogyan horgásszunk nedves léggyel folyón

2016. 08. 06. 12:54

Ha szeretnénk egy kis pisztrángot fogni, akkor mindenképp olyan folyónál próbálkozzunk, amely teljesen természetes, az ember semmilyen mesterséges formázást nem alkalmazott rajta. Rovarrajzáskor mondhatni kész pisztráng-svédasztalunk lehet, viszont mi van akkor, ha még egy kósza légy sem jár a környékünkön?

Általánosságban igaz a halakra, hogy hajnalban és alkonyatkor a sekélyebb területeken fordulnak elő, míg napközben bevonulnak az árnyékosabb, oxigéndúsabb részekre. Ezt nedves légy horgászatkor is érdemes figyelni, ha nem szeretnénk egész álló nap csak lebzselni a vízparton.

A csalinak használt legyet tűzzük fel a horogra, majd a szerelést mindenféle nehezék nélkül eresszük a vízre és várjunk. Ha már túlságosan kisodorta a felszerelést a víz, akkor dobjunk újra, viszont a sokadik kapásmentes eresztés után érdemes fentebb vagy lentebb menni.

Hogyan látjuk a kapást?

Mivel a víz felszínén úszik a csalink, így valószínűleg látni fogjuk mind a halat, mind a kapást. Ha csak alulról rontana rá a legyünkre, akkor is a zsinór feszülését és rángatását meg fogjuk érezni.

(Szerző: Nagy Ádám | Forrás: Orsoesbot.hu | Fotó: Pixabay.com)