Jump to content

Íme egy tuti halrecept az ünnepekre

2016. 12. 18. 12:00

Ha a "fapados" sülthal - sültkrumpli párost már esetleg unnátok, de karácsonykor mindenképpen szeretnétek halat enni, akkor a Dorozsmai Molnár Ponty lehet a megmentőtök.

Így az ünnepek előtt szinte kígyózó sorok állnak a halpultok előtt, de vajon hogyan legyen megsütve a kiválasztott hal? Nos, ha valami újdonságra vágynál, akkor az alábbi receptet melegen ajánljuk!

Hamar elkészül (kb. 40 perc) és a gyakorlatlan szakácsoknak sem okoz túl nagy gondot. Az alábbi recept 4 főre való mennyiséget tartalmaz (persze ember függő, hogy kinek mi számít egy adagnak, nem?).

Hozzávalók
  • pontyfilé - 60 dkg
  • Delikát ételízesítő - 2 teáskanál
  • vöröshagyma (nagy fej) - 1 db
  • füstölt csemege szalonna - 5 dkg
  • gomba - 20 dkg
  • fűszerpaprika - 2 teáskanál
  • liszt - 3 evőkanál
  • Knorr Halászlékocka - 2 db
  • kis pohár tejföl (150-170 g) - 1 db
  • tv paprika - 1 db
  • paradicsom - 1 db
  • csuszatészta - 30 dkg
  • olaj - 3 evőkanál
Elkészítés
  1. Tegyük fel főni a csuszatésztát
  2. Amíg a tészta készül, irdaljuk be a pontyfilét (ha eddig nem lett volna), majd vágjuk tetszőleges méretű szeletekre
  3. A már előkészített 2 teáskanál fűszerpaprikát és 3 evőkanál lisztet keverjük össze, és forgassuk meg benne a ponty-szeleteket - ez egyfajta indikátorként funkcionál sütéskor. Oldalanként 3-3 perc elég lesz neki, de hagyatkozhatunk a paprikás-liszt barnulására is.
  4. Ha a halszeletek elkészültek, a fennmaradt zsiradékban pirítsuk össze a füstölt szalonnát, a hagymát, a paprikát és a paradicsomot.
  5. Amint a fentiek megpirultak, hozzáadhatjuk a gombát is - kb. 2-3 perc elég neki. Az edényt felöntjük 4 dl vízzel, majd a halászlékockát hozzáadva 3-4 percig forraljuk.
  6. Ezt követően sűrítsük az edényben lévőket tejfölös habarással, végül keverjük hozzá a már elkészült csuszatésztát.
  7. Tálaláskor az elkészült halszeleteket helyezzük a 6-os pontban összekevert csuszatésztára.
(Forrás: Orsoesbot.hu | Fotó: Pixabay.com)