Így az ünnepek előtt szinte kígyózó sorok állnak a halpultok előtt, de vajon hogyan legyen megsütve a kiválasztott hal? Nos, ha valami újdonságra vágynál, akkor az alábbi receptet melegen ajánljuk!
Hamar elkészül (kb. 40 perc) és a gyakorlatlan szakácsoknak sem okoz túl nagy gondot. Az alábbi recept 4 főre való mennyiséget tartalmaz (persze ember függő, hogy kinek mi számít egy adagnak, nem?).
Hozzávalók
- pontyfilé - 60 dkg
- Delikát ételízesítő - 2 teáskanál
- vöröshagyma (nagy fej) - 1 db
- füstölt csemege szalonna - 5 dkg
- gomba - 20 dkg
- fűszerpaprika - 2 teáskanál
- liszt - 3 evőkanál
- Knorr Halászlékocka - 2 db
- kis pohár tejföl (150-170 g) - 1 db
- tv paprika - 1 db
- paradicsom - 1 db
- csuszatészta - 30 dkg
- olaj - 3 evőkanál
Elkészítés
- Tegyük fel főni a csuszatésztát
- Amíg a tészta készül, irdaljuk be a pontyfilét (ha eddig nem lett volna), majd vágjuk tetszőleges méretű szeletekre
- A már előkészített 2 teáskanál fűszerpaprikát és 3 evőkanál lisztet keverjük össze, és forgassuk meg benne a ponty-szeleteket - ez egyfajta indikátorként funkcionál sütéskor. Oldalanként 3-3 perc elég lesz neki, de hagyatkozhatunk a paprikás-liszt barnulására is.
- Ha a halszeletek elkészültek, a fennmaradt zsiradékban pirítsuk össze a füstölt szalonnát, a hagymát, a paprikát és a paradicsomot.
- Amint a fentiek megpirultak, hozzáadhatjuk a gombát is - kb. 2-3 perc elég neki. Az edényt felöntjük 4 dl vízzel, majd a halászlékockát hozzáadva 3-4 percig forraljuk.
- Ezt követően sűrítsük az edényben lévőket tejfölös habarással, végül keverjük hozzá a már elkészült csuszatésztát.
- Tálaláskor az elkészült halszeleteket helyezzük a 6-os pontban összekevert csuszatésztára.