Jump to content

Pontosan dobni könnyebb, mint hinnénk!

2017. 04. 04. 18:00

A pontos dobás sokkal fontosabb, mint sok horgász hinné! Lehet, hogy eddig mindent hibátlanul csináltunk, tudjuk, hogy hol milyen mély a víz, és még a botot is pont jól szereltük fel, a csali pont a fenéken fekszik.

Ha nem pontosan oda dobjuk, aminek a mélységére beállítottuk a felszerelést, az egészet fújhatjuk! Ha csalink harminc centivel a fenék felett lebeg semmit sem fogunk! Ha hol ide, hol oda dobáljuk a horgot, és szétszórjuk az etetőanyagot, a táplálékban gazdag, csábító terület mindig máshol lesz ahelyett, hogy egy helyre koncentrálódna.

Hogyan is csináljuk? Pontosan dobni könnyebb, mint hinnénk! Sok horgász úgy dob, hogy oldalra kilendíti a botot. Hiba! Így csaknem teljesen lehetetlen pontosan dobni, ugyanis az egész mozdulat lényege az a pont, ahol a zsinórt az útjára engedjük.

A helyes kiinduló helyzetben a bot pontosan a fejünk fölött van és a hegye egyenesen az égre néz! Ezzel a testtartással, egy túlparti épület, vagy nagy fa segítségével minden alkalommal pontosan egy irányba fogunk dobni! Ha ez megy, már csak a távolság megtartását kell megtanulnunk, ami egy kis gyakorlással hamar sikerül.

(Forrás: Horgász enciklopédia – Gareth Purnell, Alan Yates, Chris Dawn | Fotó: Pixabay.com)