Jump to content

Hogyan csinálj kanálból villantót

2017. 04. 07. 19:00

Bár a horgászboltokban rengeteg villantó közül válogathatunk, viszont meg lehet ezt olcsóbban is úszni. Sőt, ha szeretsz alkotni, kreatívkodni, akkor ennek mindenképp feküdj neki. Nézzük, hogy mi mindenre van szükséged hozzá.

Első körben természetesen egy feláldozható kanálra. Ha nem szeretnéd felsérteni az asztalt, amin barkácsolni fogsz, akkor egy kisebb léc sem árt, amibe a fúró nyugodtan átfuthat.

Mivel a kanál felületén könnyen ugrálhat a fúrószál, így egy szöggel érdemes mélyeszteni egy kezdőpontot a kanálfej mindkét végén. Ezt követően a nyelét lefűrészeljük és az éles részeket lecsiszoljuk, nehogy pont a csali vágja el a zsinórt.

Utolsó előtti lépésként kis gyűrűket helyezünk a kifúrt lyukakba és az egyik végéhez felkötünk egy drótelőkét, ízlés szerinti méretezésű horoggal az alján.

Végezetül jöhet a dekoráció: lehetőleg figyelemfelkeltő színekkel vonjuk be az újdonsült villantónk felületét, hogy a ragadozó halak egyből kiszúrják.

Ha esetleg van olyan része ennek a leírásnak, amely nem teljesen világos, akkor tekintsd meg az alábbi videót, ott lépésről-lépésre látható az elkészítés teljes folyamata:

(Forrás: Orsoesbot.hu | Fotó: Pixabay.com)