Jump to content

Bolognai bottal folyókon

2017. 09. 21. 18:16

A nyári szezon legkellemesebb időtöltése sokunk számára a hosszú gyűrűs bottal történő úsztatás. A rekkenő hőségben felüdülést jelent vízben állva bolognai bottal horgászni, hátha még paducok, márnák fárasztásával van spékelve a dolog, azt hiszem nem is kívánhatnánk magunknak kellemesebb felfrissülést. Ennek apropóján mutatnánk be nektek a tavalyi esztendőben debütáló karcsú és pillekönnyű Slim bolók néhány legendásan jó tagját.

Az új bolognai botok névelőtagjának angol slim szócskája a vékony, karcsú jelzőre utal, abszolút érezhető a tervezés elsődleges szempontja: az új bolók, a Black Fighter, a Supreme és a Riverado a karcsú vonalvezetés jegyében születtek! Figyelemre méltó újítás mindhárom típus esetében az átlagosnál rövidebb nyélhossz, melynek előnyei között elsősorban a minden eddiginél könnyebb kezelhetőség szerepel.

Természetesen az áttervezés nem ment a teherbírás rovására. Az erőről és a gyorsaságról a jól ismert IM 8-as és IM 7-es nagy tisztaságú karbon szövetek gondoskodnak.

A Black Fighter Slim, a Supreme Slim és a Riverado Slim megszületésével ismét bővült a bolognai botok amúgy szerény kínálata.

Black Fighter Slim Bolo paraméterei még kedvezőbbek lettek az elődjénél! A tervezőknek bizony a grammokból és a nyélvastagságból is sikerült faragniuk. A legvastagabb (nyélrész) átmérői: a 4méteres változat 18mm,az 5méteres 20mm, a 6méteres 22mm, s végül a 7méteres változat mindössze 23mm-es nyélátmérővel rendelkezik!

A kisebb súly és a karcsúbb bottest óriási előnyeinek elsősorban dobás során örülhetünk. A vékonyabb bottal a kisebb légellenállás miatt könnyebb és pontosabb is a dobás művelete. Sokkal kisebb a terhelés akkor is, amikor szélben akarunk a hosszú gyűrűs bottal horgászni!

Az IM 8-as karbonszövet nemcsak erőt, gyorsaságot, de a leghosszabb méretekben kellő tartást is ad a pálcának. A 7 méteres változat is határozottan viselkedik, belógás nem tapasztalható nála, kellő gyorsasággal reagálhatunk vele a villámgyors kapásokra is!

A Black Fighter Slim Boló IM8-as karbon anyagának köszönhetően nemcsak a kapást tudjuk nagyobb hatékonysággal halra váltani, de termetes folyóvízi hal megakasztása során óriási erőtartalékokkal is rendelkezik a bot. A Black Fighter Slim Bolo lehetővé teszi az átlagostól vastagabb horogelőkék használatát, ami valljuk be, márnázásnál, vagy nagy dévérre való úsztatásnál rendkívül hálás dolog!

(Forrás: energofish.hu)