Jump to content

Szeszélyes hortobágyi pontyok - feederrel

2017. 09. 29. 17:03

Nagy pontyot fogni nehéz. Kiszámíthatatlanok, nagyon érzékenyek az időjárási viszontagságokra és, ha ez nem lenne elég, rafináltak is. Ahhoz, hogy álmaink halát tarthassuk a kezünkben, nagyon sok különböző dologra kell figyelnünk. Persze ez sem mindig elég, hiszen egy nagy adag szerencsére is szükségünk van. Szerencséje viszont csak annak lesz, aki tesz is érte!

Az első és legfontosabb, hogy olyan vízterületet válasszunk, ahol jó esély kínálkozik az áhított kapitális ponty megfogására. Nos, a Hortobágyi Halgazdaság 3-as számú tava ilyen. Sokan csak legyintek azokra a vizekre, ahol nagy számban élnek akár 10 kg. feletti pontyok is, mondván, hogy ott bárki tud fogni. Sajnos ez korántsem így van. A szokásos, hétköznapi dolgok mellett mindig szükség van valami PLUSZ-ra!

A felszerelés minden elemének összhangja alapvető, e nélkül esélyünk sincs egy 10+-os ponty megfogására! Fontos, hogy olyan botot válasszunk, amely kellően rugalmas, ugyanakkor rendelkezik azzal az erőtartalékkal, amelyre a fárasztás során szükségünk van.

Persze a felszerelés nem minden. Mind az etetőkosárba, mind a horogra, vagy az alá olyan csalogatóanyagokat kell kínálni, amelyekkel a rafinált, esetenként már sokszor megfogott pontyok is becsaphatóak. Elsősorban a büdös, halas íz az, amelyet nagy pontyok kedvelnek, persze nem lehet ebben a kérdésben biztosra menni. 

Nagy csali, nagy hal, tartja a mondás. Bár, ezzel az elvvel azért nem lehet teljesen egyetérteni, ma kétség kívül helyes volt a teória.

 

(Forrás: energofish.hu)