Jump to content

Cuda a hétköznapokra is

2018. 02. 25. 12:54

Olyan késeket és kiegészítőket szeretnénk bemutatni, amelyek nemcsak a halpucolás terén teljesítenek kiemelkedően, hanem akár a konyhában vagy éppen a vízparton is sokoldalúan használhatóak. Ezek az amerikai Cuda márka kiegészítői, amelyeket a halfeldolgozó iparban is megelégedettséggel használnak.

Mitől is csuda jó a Cuda? A minőség bizony nagyon fontos szempont, és ez minden termékeknél előtérbe kerül, éppen ezért vannak a Cuda márkánál olyan standardok, amelyeknek meg kell felelni. Ezekre a termékeken lévő felirat is utal. „Titanium Bonded”: nos, ez nem magát az anyagot jelenti, hanem a szabadalmaztatott titán technológiára utal, és annyit tesz, hogy az acélt titán-nitrid-króm összetételű speciális anyaggal kezelik, amely eljárás során a rozsdamentes acélból háromszor keményebb anyag lesz, mint a sima, kezeletlen rozsdamentes acél. „Titanium Alloy”: speciális titánötvözet, az ebből készült eszköz szélsőséges hőmérsékletnek is jobban ellenáll, illetve az anyag könnyebb lesz tőle, de a szilárdságából nem veszít.

Egy apró, de annál fontosabb tulajdonság a sok közül

„Aluminium Alloy”: kevesen tudják, de az alumínium gyorsan oxidálódik, azonban az így keletkezett oxidréteg a fémnek tartós védelmet nyújt, ezért használnak alumíniumötvözeteket is, amelyek már a keményebb tengeri körülmények között is megállják a helyüket. A német 4116-os rozsdamentes acélt orvostechnikai eszközöknél és az élelmiszeriparban használják elsősorban, mivel e célok esetében a tartósság és a rozsdamentesség nagyon fontos szempont, éppen ezért használják a Cuda késeknél is ezt az anyagot. Egy dolgot még érdemes megjegyezni, mindegyik Cuda termék nyele egyedileg formatervezett és csúszásgátló felülete van azért, hogy védjék kezünket az esetleges balesetektől, mert bizony a borotvaéles pengék rendkívül veszélyesek is.
Nézzünk néhány fontosabb és érdekes eszközt a Cuda kínálatából!
Kezdjük az elején a halpucolásnál! Sokszor gyötrelem a halak pikkelytelenítése, ám a Cuda pikkelyezővel ez is egyszerűbb. A speciális markolatot úgy alakították ki, hogy kényelmesen tudjuk betolni a pikkelyező élét a hal pikkelyei alá, a speciális kiképzésű él ezután pedig már könnyedén teszi a dolgát, vagyis megszabadítja a halat a számunkra felesleges pikkelyektől.

Bosszantó lehet még a hal leszorítása is, sokszor csak csúszkál a halunk a munkaasztalon mind pikkelyezéskor, mind a filé bőrről való eltávolításakor. Mindkettő feladatra kiváló megoldást a Cuda leszorítója, amelynek speciális fogazata segítségével stabilan lefoghatjuk halunkat a munkaasztalra.

A hal bontásához egy speciális kanállal ellátott kést ajánlunk, amelynek természetesen van egy sima kés funkciója, amellyel a halak bontását és filézését végezhetjük el, illetve a nyél másik részén található egy kanál, amivel a halak belsőségét távolíthatjuk el, illetve a gerinc mellől is tökéletesen ki tudjuk takarítani a halainkat.

(Forrás: haldorado.hu)