Jump to content

Sential elektromotor

2018. 06. 25. 13:25

A népszerű Energofish Sential elektromos csónakmotorja, végre ismét kapható. Ehhez szeretnénk némi tanácsot adni, mire kell ügyelnünk az első használatbavételkor, és persze használat közben is.

A gondosan becsomagolt dobozban rejlik a motor, a dobozt kibontva egy egyedi sorszámmal ellátott motort találunk, amire figyelni kell, sok különcsomagolt apró alkatrészt is rejt a doboz.

A külön csomagolt háromlevelű propeller mellett ott van egy külön csomagban a propeller rögzítő csavar, egy külön szerszám a propellerrögzítő csavar meghúzáshoz, és a kettő darab stift.

A motort kivéve a csomagolásból nem sok dolgunk van, az üzemkész állapot eléréséhez. Igazából elég a propellert felszerelni és máris mehetünk. Rendkívül fontos, hogy olyan helyen végezzük el a stift berakását, ahol nem probléma az ha véletlenül kiesik a stift. Így például a víz felett, vagy sűrű fűben nem ajánlott berakni, vagy cserélni a stiftet.

Fontos megjegyezni, hogy az akkumulátort használat után azonnal töltsük fel, mert ezeknek az akkumulátoroknak a teljes töltöttségi állapot a normális. Huzamos ideig lemerülve hagyva sokat veszthetünk az élethosszából.

Nagyon fontos dolog, a megfelelő rögzítés a csónakon! Ha lehet a rögzítésre szánt felület legyen érdes, ehhez kapható speciális lap is amelyen tökéletesen rögzül a motorunk. A szoros kötés, akkor lényeges igazán ha nagy gázzal kell hirtelen manővereznünk - erre általában természetesen nem vagyunk felkészülve - ekkor az oldalra kifordított motor a lazán felrakott motort akár le is kaphatja a fartőkéről, aminek általában a motor vízbe esése a vége.

(Forrás: energofish.hu / fotó: energofish.hu)