Jump to content

A rövid botokról

2018. 09. 27. 08:42

Manapság a rövid botok egyre népszerűbbek: leginkább a csónakos horgászok nagy kedvencei, de sok parti pergető horgász is előszeretettel használja ezeket a rövidségük miatt is kezes pálcákat. Nem véletlen, hogy L&K márka is képviseltette magát eddig is rövid bottal, most azonban hosszas fejlesztés után végre elérhető lesz egy olyan bot, amely a legtöbb pergető horgász kezében ott fog ragadni, ha kipróbálja.

 

Hogyan is nézhet ki és milyen érzést ad át egy olyan bot, amelyet valóban nehéz lerakni, ha kipróbálunk. Azt azért előre leszögezem, aki a drága egyedi botokra esküszik, és szeretne hasonló miatt egyedi lenni, ne fárassza magát tovább az olvasással, mert ez a bot nem neki készült. Eleve nehéz is minden horgász számára megfelelő botot készíteni, a legegyszerűbb szempont például a horgász alkarjának a hossza. Igen, ez egy lényeges kérdés, nem vagyunk egyformák, mindenki más alkatú, így ehhez igazodva a botnyélnek is ehhez kellene igazodni igazából.

Ezért vallom azt, hogy nem veszek sorozatgyártású méregdrága botot, mert annyiért már készítenek olyat a számomra, ami minden paraméterben rám illik. No persze ez is drága lesz, de legalább csak az én részemre készült és valóban egyedi darab.
Azonban most nem erről van szó, hanem egy olyan botról – jobban mondva egy botcsaládról –, amely végső ruhát öltött és végre piacra, a nagyközönség elé kerülhet.
Az L&K Pro Guide orsók megbízhatósága már sokaknak ismerős lehet, most ehhez egy botot is párosíthatunk, de természetesen más orsóval is használhatjuk.

Eggyel fentebb lépve a zöld a Medium/Light erősségű pálca – ez elsősorban az állóvizekre ajánlott, de a csatornákon is kiváló lehet. Az 5-17 grammos dobósúly senkit ne tévesszen meg, fárasztáskor ez is egy igazi erőgép, mellyel a kapitális ragadozók is könnyedén szákba terelhetőek.

Mivel botcsaládról van szó, a családon belüli különbségekről beszélek elsőnek. Ez egyébként külsőleg is szembetűnő, mivel az osztott nyéltagon a botok színe különböző, a fehér a Light, vagyis a leglágyabb – ez a kisebb csalikhoz vagy a kisebb ragadozókhoz lehet kiváló. Ezzel az egészen pici, 2-10 grammos csalik is dobálhatóak.

 

 

(Forrás: haldorado.hu / kép: pixabay.com)