Jump to content

Az egyik legjobb wobbler a piacon

2019. 06. 10. 18:01

A műcsalik palettáján a legmagasabb szintet az úgynevezett Custom Baits csalik képezik. Ennek az oka, hogy az egyedileg tervezett csalik minden esetben egy adott problémára kínálnak megoldást. Legtöbb esetben ráadásul ezeket egy konkrét halfaj célzott megfogására tervezik, de mivel a mozgásuk igen precíz, a többi ragadozó halfaj is prédát lát benne.

A Blázy Tackle wobblerek története több mint 10 éve íródik, akkor döntötte el Blázy Tamás, hogy megpróbál az igényeinek leginkább megfelelő wobblereket saját magának készíteni. Aztán a különböző kísérletezésekből elkészültek az első prototípus modellek, melyek folyamatosan csiszolódtak az évek alatt. Ebben nemcsak a saját tapasztalatait valósította meg, hanem sok horgászcimborája segített a wobblerek mind tökéletesebbre csiszolásában, hogy azok még jobban megfeleljenek a hazai igényeknek.

A felhasznált anyagok tekintetében sem akart kompromisszumot kötni, és bár az egyik legjobb anyag a balsafa, sérülékenysége miatt mégsem ideális wobbler-alapanyag. Triviális lett volna a szimpla műanyag használata, de az korántsem adott olyan mozgásteret a részletes kidolgozásban, ami megfelelt volna az igényeknek, valamint onnantól kezdve csak egy lett volna a polcon az a wobbler, elveszett volna annak egyedi mivolta. Így került képbe a kompozit keverék, ami megoldotta a sorozatgyártás kérdését is, ugyanakkor megmaradt a műcsali részletgazdag kidolgozottsága, időtállósága, egyedisége. 

Mindkét csali a harcsa műcsalis horgászatnál hatásos apró, de fontos részletek figyelembevételével nyerte el jelenlegi formáját: a kialakítás a barátok horgásztapasztalatait ötvözi. Összegződik e wobblerben az, hogy mások mely csalikkal voltak a legeredményesebbek a harcsázásban, és miért azzal, mely tulajdonság volt az, ami segített eredményt elérni. Nehéz kérdések ezek, melyek mindegyikére egyedül nem tudott volna Tamás válaszolni, így több horgász tapasztalatát összeolvasztva formálódtak a wobblerek a hazai vizekre. Lássuk tehát, mit tudnak a Mole és a B. Mole wobblerek!

 

(Forrás: haldorado.hu / fotó: pixabay.com)