Jump to content

Így cserélj zsinórt

2019. 10. 08. 20:15

A felszerelés nélkülözhetetlen eleme egy erős és megbízható zsinór, ami szó szerint összeköthet bennünket életünk halával, amikor az végre a horgunkra akad. A következő sorokban azoknak a pontyhorgászoknak szeretnénk néhány hasznos tanáccsal szolgálni, akik épp zsinórcsere előtt állnak, s olyan zsinórral szeretnék feltölteni orsójukat, ami garantáltan nem fogja cserbenhagyni őket! Íme, a javaslatunk!

PB PRODUCTS Control 0,30 mm – 1250 m
A holland PB Products cég több év fejlesztést és tesztelést követően lépett a piacra kimagasló minőségű termékeivel. Az innovatív termékeket olyan nagyszerű horgászok fejlesztették ki, mint Frank Warwick, Koen Koops, Ronny de Groote. Tapasztalatukat és tudásukat felhasználva alkották meg a PB Products termékeket. A végszerelékek elkészítésére specializálódott csapat minden kétséget kizáróan fantasztikust alkotott, nem véletlenül használják világszerte nagy megelégedéssel a PB Products termékeket.
PB Products Control egy nagy szakítószilárdságú monofil zsinór, amely nagyszerű jellemzőkkel, fizikai paraméterekkel rendelkezik. A lágy szerkezet, a magas kopásállóság, a minimális nyúlás és a gyakorlatilag nulla memória teszi a Controlt az egyik legjobb monofil zsinórrá. 1250 méteres, gazdaságos kiszerelésben kerül 4 méretben (0,30 mm, 0,35 mm, 0,38 mm, 0,43 mm) forgalomba.

TRABUCCO T-Force Pro Carp 0,28 /1000
Olyan speciális pontyozó főzsinór, amely kifejezetten a nagy távolságok horgászata során lehet segítségünkre. Átlagon felüli dobások kivitelezésére alkalmas, rendkívül sima felületű, sötétbarna színű zsinór. További különlegessége, hogy az átlagos zsinóroknál némiképp merevebb, kevésbé nyúlékony. A nagy távolságú pontyozáskor gyakran előfordul, hogy a sok kint lévő a zsinór nyúlása miatt sikeresen ugrik akadóba a hal. Ennél a zsinórnál ezt a hibalehetőséget garantáltan ki tudjuk védeni! Nagyon sok bojlis horgász kedvelt zsinórja is, hiszen remek a behordásos technikánál. A hagyományos monofil zsinórok nagy nyúlása miatt egyszerűen nem is érzékeljük az átlagos kapások zömét. Kizárólag azt a halat tudjuk egy 200-300 méterre letett végszerelékkel megfogni, amely garantáltan felakasztotta magát a horogra. A Trabucco T-Force Pro Carp minimális nyúlásának köszönhetően sokkal közvetlenebb kontaktust és jobb akadást biztosít. Tehát ha igazán nagy távolságba kell horgászni, jussanak majd eszébe az itt leírtak. A zsinór 300 és 1000 méteres kiszerelésben kapható. Bármilyen méretű orsó dobja megtölthető vele!

FOX Torque 1000 m 0,30 mm
Fox Torque monofil zsinórt alacsony memóriaeffektus és minimális nyúlás jellemzi. Emellett magas kopásállósággal is rendelkező zsinór, amely tökéletes alkalmas akadós helyeken való horgászathoz, márpedig az ilyen vízterületeken 100%-ig biztosnak kell lennünk abban, hogy a zsinórunk nem hagy cserben minket! Gondosan ügyeltek a zsinór vizuális kialakítására is, ezért egy különleges, halványzöld színt kapott a termék. Ez egy tökéletesen megkülönböztethetetlen árnyalat még a teljesen átlátszó vízben is! Ezt a zsinórt úgy tervezték, hogy minden körülmények között, változatos technikák alkalmazása mellett is garantáltan megbízható kontaktust biztosítson a horgász és a hala között.

(Forrás: haldorado.hu / kép: pixabay.com)