Jump to content

Haladó methodozás

2020. 01. 24. 09:13

Egy horgászboltba belépve nyomasztóan sokféle feederbotot lehet az állványokon látni. A megfelelő kezdő horgászbot kiválasztásánál az ár/érték arány mellett millió más fontos dolgot is figyelembe kell venni. Ebben az epizódban az ország egyik legjobban felszerelt horgászüzletébe, a Haldorádó Centrumba látogatok el, ahol a tengernyi pecabot közül kiválasztom azt, amelyik egy kezdő horgász számára racionális választás lehet. Tartsatok velem, és tegyük meg együtt a feederhorgásszá válás első lépését!

Sokan úgy gondolják, hogy mindössze az ár az, amit egy kezdő horgásznak érdemes néznie. Nem vitatom, ez fontos szempont, ám a pénztárca nem mindenki számára egyformán vastag. Bizonyára van olyan, aki kezdő létére is megengedhetné magának a legdrágább feederbotot. Azonban azon kívül, hogy egy értékes bottal ülhetne le a vízparton, más előnyét nem látná a dolognak.

A kínálat azért olyan széles a feederbotoknál, mert a gyakorlottabb vagy esetleg profi horgászok a botok azon tulajdonságait is ki tudják használni, amit egy avatatlan szem észre sem vesz. Első körben lássuk nagy vonalakban azokat a feederbot csoportokat a By Döme TEAM FEEDER szériából, amelyek bizonyos módszerhez lettek specializálva.

Royal Method Carp
Ezek a pálcák a TEAM FEEDER széria csúcsbotjai. Profi method botok, amelyek rengeteg olyan tulajdonsággal bírnak, amelyek megkönnyítik ezt a fajta horgászatot. Egy kezdő horgász számára ez a magas árfekvésű horgászbot azonban semmiféle pluszt nem tud nyújtani, ugyanis nincs meg az a technikai tudás, amely életre kelthetné azt a pluszt, ami ezt a botot a kínálatunk csúcsára helyezi.

 

Master Carp Pro
Ezek a feederek pontyhorgászathoz lettek specializálva. Haladó horgászoknak ajánlottak, akik már tudnak bánni a feederbotokkal és akár nagyobb testű halak horgászatára is vágynak.

Master Carp Pro Long Cast 
Ezek a botok azoknak a horgászoknak valók, akik a lehető legnagyobbat szeretnék dobni feederbottal. Különleges anyag-összetételű, hosszú botok, amelyek csak hozzáértő kezekben tudják tenni a dolgukat. Egy kezdő horgász számára semmiféle előnyt nem jelent a használatuk, sőt a hosszú nyél miatt kényelmetlen, és esetlen lenne velük a horgászat.Pro

Method Feeder
A fehér színezetű, kifejezetten method horgászathoz kifejlesztett horgászbot a haladó szintű feederesek egyik kedvelt típusa. Annyira rugalmas a bottest, hogy szinte lehetetlen benne kárt tenni, mégsem ajánlom kezdő pecásoknak, mert a nagyon érzékeny, lágy spicc sérülékeny, emiatt az ügyetlenebb dobásoknál könnyen eltörhet.

(Forrás: haldorado.hu / fotó: pixabay.com)