Jump to content

Korszerű feederes zsinórok

2020. 09. 28. 09:02

A színes főzsinórok térhódítása megállíthatatlan, minden horgászmódszert „megfertőztek” már. Ha szívesen és eredményesen használják a pergetők vagy a nagyponty-horgászok, akkor miért ne használhatnák a feederezők is? Az elmúlt években sokak örömére új, igazán feltűnő színű, kifejezetten feederezők számára fejlesztett főzsinórokkal léptünk piacra. 

Az első Haldorádó zsinórok 2009-ben láttak napvilágot, amikor egy teljesen új kategóriát nyitva megjelent a Pellet, illetve Strong Line zsinórcsalád. Az azóta eltelt időben az emberek megismerték és megkedvelték ezeket a kiegészítőket, ami nem véletlen, hisz rengeteg gyönyörű fogáshoz segítették hozzá őket. Mára a paletta jelentősen kibővült, ennek köszönhetően szinte minden szituációhoz, terephez és körülményhez megtalálható az ideális típus. Sok horgász használja nagy megelégedéssel ezeket a zsinórokat nap mint nap, legyen szó feederbotos, általános fenekező vagy bojlis pontyhorgászatról, ezeken belül pedig főzsinórról vagy különböző előkezsinórokról.

A modern pontyhorgászat ma már elképzelhetetlen fonott zsinórok használata nélkül. A dobóelőke és a horogelőke is a legtöbb esetben már valamilyen fonott zsinórtípusból készül. Nem véletlen ez, hiszen ezek a speciális körszövött, micro szálas zsinórok sokkal kisebb átmérő mellett képesek azonos vagy akár nagyobb szakítószilárdsági értéket produkálni, mint a monofil társaik. Nem is beszélve arról, hogy sokkal strapabíróbbak is, így jobban bírják a rendszeres használat, illetve a terepviszonyok koptató hatását.

A folyamatos fejlesztő- és tesztelő munkának köszönhetően sikerült elkészítenünk 9 vadonatúj zsinórtípust, melyek igazán különleges lehetőségeket és minden eddiginél precízebb összhangot nyújthatnak felszereléseinkhez. Íme, a Haldorádó újdonságok:

Haldorádó Black, Purple, Blue és Red Feeder zsinórok
Sokféle kiszerelésű, színű és tulajdonságú zsinórt árulunk, melyek között szinte minden pontyhorgász technikához és horgászati körülményhez megtalálható a megfelelő típusú, illetve méretű változat. Ezek közül talán a kifejezetten feederzéshez kínált alternatívák a legnépszerűbbek, így folyamatosan igyekszünk haladni a trendekkel, vásárlói igényekkel. A korábban megjelent piros és kék monofil zsinórjaink mellett, a kéréseket figyelembe véve, ettől az évtől ezek termékcsaládunk már kapható fekete és lila színben is.

A Haldorádó Red Feeder, Blue Feeder, Black Feeder, valamint Purple Feeder a céltudatos feederhorgászok új generációjához igazodó, alacsony nyúlással rendelkező monofil főzsinór. A legmodernebb gyártástechnológiával készült, amely végeredményeként egy igazán strapabíró, magas szakítószilárdsági értékkel rendelkező, jól süllyedő zsinórt kaptunk. Kiemelt figyelmet szenteltünk az élénk, de mégsem zavaró színeknek, amelyek jól láthatók, legyen szó dobásról vagy fárasztásról. A hosszú élettartamért pedig a kopás- és UV-álló bevonat felel.

Haldorádó Fluorocarbon
Ez a zsinór a professzionális monofilok kategóriájába tartozó csúcstermék. Az 1,42-es fénytörési indexének köszönhetően, szinte láthatatlan a vízben. Jóval sűrűbb anyagszerkezete miatt sokkal strapabíróbb, jobban süllyed, és kisebb nyúlással rendelkezik, mint a hagyományos monofil zsinórok bármelyike. A vékonyabb méretek (0,14-0,18 mm) ideálisak horogelőke zsinórnak, a közepes méretek (0,18-0,25 mm) főzsinórnak, míg a vastagabbak (0,25-0,35 mm) dobóelőke zsinórnak ajánlottak.

By Döme TEAM FEEDER innovációk a modern feederzsinórok között
By Döme TEAM FEEDER zsinórok kifejezetten a feederhorgászok igényeinek kiszolgálására lettek kifejlesztve. Ahogy korábbi neves felszerelések, ezek a termékek is kizárólag a legjobb minőségű alapanyagok és technológia felhasználásával készülnek. Ennek végeredménye valamennyi szériában egy rendkívül strapabíró, kopásálló, kis nyúlású monofil zsinórcsalád, amely tökéletes összhangban van a névazonos egyéb felszerelésekkel. A család különböző tagjait további finomhangolásokkal még egyedibbé tettük.

(Forrás: haldorado.hu / fotó: pixabay.com)