Jump to content

A legjobb kiegészítők

2020. 10. 31. 20:29

Ebben az írásban és videóban három olyan újdonság mutatkozik be, amelyek segítségével megkönnyíthetjük saját dolgunkat a vízparton, így több energiánk marad a horgászatra, halfogásra.

Zsinórvágó olló: Ez a kisméretű, de annál hasznosabb kiegészítő egy hihetetlenül éles és erős szerszám. Használati értékéről, illetve tartósságáról az orvosi acél alapanyag gondoskodik, melyre teflonbevonat is került, éppen ezért– rendeltetésszerű használat mellett – szinte lehetetlen kicsorbítani. ökéletesen, szőröződés nélkül vág bármilyen típusú és átmérőjű fonott vagy monofil zsinórt, ami a speciális micro-fogazásnak köszönhető. A hagyományos ollókkal ellentétben nem tolja el maga előtt a zsinórt, a borotvaéles, apró fogak megfogják és elnyisszantják a legkisebb (megfoghatatlan) darabot is! Minden modern horgász elengedhetetlen segédeszköze, biztosak vagyunk benne, hogy bárkinek a szerelékes ládájában hamar kedvelt darabbá fog válni!

Távolságmérő rúd: Ha több bottal horgászunk és pontosan azonos távolságba szeretnénk a végszerelékeket bevetni, akkor jön jól ez az eszköz. Ahogy a nevében is benne van, a meghorgászni kívánt távolságot lehet vele kimérni. Nincs más teendő, mint a két rudat leszúrni úgy, hogy a rá csíptethető zsinór feszes legyen. Ekkor pontosan 3 méterre lesznek egymástól a rudak. Ezt követően csak bele kell akasztani a horgot a szivacsba és tetszőleges alkalommal „körbetekerni” a zsinórt a rudakon. A körbetekerés számából könnyen kiszámolható a meghorgászni kívánt távolság.

Lebegtető szivacs: Fárasztás közben a merítőháló elsüllyedhet, és előfordulhat, hogy pont a legkritikusabb pillanatban nincs kéznél. Ha ezt a lebegő szivacsot használja, mindez elkerülhető. Az ideális méretű, vízhatlan szivaccsal bélelt hengert fel kell húzni a merítő nyelére, egészen a V alakú csatlakozóig (a háló fejéhez). Ez fenntartja annyira a merítőt, hogy az nem tud a vízben elmerülni. Mérete a feeder fejekhez van optimalizálva, tehát a megszokottaktól kisebb, vagy másként nem ormótlanul nagy. Nemcsak jól néz ki, hanem az átlagos méretű fejekhez bőven elegendő felhajtóerőt biztosít.

(Forrás: haldorado.hu / fotó: pixabay.com)